Информационен бюлетин

Информационен бюлетин


Пловдив. Млад мъж е задържан с голямо количество безакцизен тютюн вчера в Стамболийски. Около 8 часа, в района на общински пазар, служителите на реда спрели за проверка 22-годишен от село Златитрап и установили, че носи 18 пакета от по половин килограм насипен тютюн. При последвало претърсване на ползвания от него лек автомобил „Опел“, полицаите открили и иззели още 127 килограма от контрабандната стока. Извършителят е отведен за 24 часа в районното управление. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура – Пловдив. 

Мъж, направил опит да прокара в обръщение неистинска банкнота от 200 евро, е задържан вчера в Четвърто РУ в Пловдив. 24-часовата мярка е взета спрямо 50-годишен жител на Перник, който дал фалшивите пари в магазин на ул. „Загреб“. По случая е образувано бързо производство по чл. 244, ал. 1 от НК.

Полицията в Пловдив издирва извършители на измама. По първоначални данни, около 15.00 часа вчера 83-годишна жителка на града била посетена в дома си от двама непознати, представили се за инспектори в частна социална служба. Те я убедили, че ще съдействат за увеличаване на пенсията й, поставили обаче условие - да опишат парите и ценностите в жилището. Доверчивата домакинята тутакси им показала наличните си 1700 лева и златен синджир. Едва след като ги изпратила, жената установила липсата на парите и бижуто. Това е повод отново да напомним хората да не се предоверяват на непознати, особено когато става въпрос за искане на пари или документи.

Изясняват се обстоятелствата около тежък пътен инцидент, станал снощи в Пловдив. Сигналът е подаден в 21.30 часа, чрез телефон 112. По първоначални данни, на Голямоконарско шосе лек автомобил „Ауди“ е блъснал движещия се по пътното платно пешеходец, който е загинал на място. Към момента самоличността на мъжа не е установена. Алкохолната проба на 40-годишния шофьор е отрицателна. Местопроизшествието е запазено от екип на сектор „Пътна полиция“. Извършен е оглед от дежурна оперативна група на Трето РУ, където по случая е образувано досъдебно производство. 

Бързи производства са започнати срещу трима пияни водачи, заловени при проверки по безопасност на движението вчера. В ареста на полицията в Раковски са задържани 55-годишен мъж от града и 40-годишен жител на  Брезово. Около 22.30 часа по-възрастният бил спрян с управлявания от него лек автомобил „ВАЗ“ и тестът с дрегер отчел наличието на алкохол в кръвта му. Няколко часа по-рано бил засечен и 40-годишният, който след употреба на алкохол  управлявал колесен трактор. 45- годишен жител на  село Йоаким Груево попаднал в полезрението на пътните полицаи, докато шофирал форда си. За същото нарушение той е задържан в рамките на 24 часа.

Стара Загора. Бързо производство е образувано срещу 24-годишен мъж от Мъглиж. В ранните часове вчера той бил спрян за проверка на кръстовището на ул. "Хаджи Димитър Асенов" и ул."Цар Калоян" в Стара Загора. Установено е, че мъжът е седнал зад волана на БМВ-то си след употреба на алкохол. Последвало и задържането му в рамките на 24 часа в полицейския арест. Същата участ застигнала и 45-годишен жител на с. Кирилово, който след употреба на сериозно количество алкохол, безразсъдно седнал на шофьорското място на л.а. „Фосксваген".  Мъжът е задържан в полицията, а по случая е образувано бързо производство.
          

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!