Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пловдив. Четирима мъже са били задържани в хода на полицейска операция срещу наркоразпространението, проведена в петък от криминалисти на пловдивското Първо РУ. На ул. „Пере Тошев” в областния град 34-годишният пловдивчанин Д.Г. бил засечен да носи в себе 0,885 грама  марихуана. В хода на полицейските действия, на кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски” и ул. „Пере Тошев” за проверка бил спрян лек автомобил „Хонда”. Шофьорът - В.Я. /34 г./ от Велинград,  направил опит да се освободи от 0,407 грама от същото наркотично вещество. По време на акцията, в село Брани поле с цигари със същото съдържание бил заловен и 21-годишният пловдивчанин М.Г. В ареста на Пето РУ се озовал и 30-годишният Г.Н. При извършения оглед на адреса му били намерени  5,981 грама марихуана и семена канабис. С прокурорски заповеди срещу четиримата нарушители са започнати бързи производства.

Мъж и момиче са заподозрени за незаконно разпространение на акцизни стоки. Вчера, в хода на полицейска операция, служители от Трето РУ в Пловдив извършили  проверка на къща, обитавана от И.С. /46 г./. Открити и иззети били 3,700 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. Около 1280 къса цигари и нарязан тютюн без платен акциз са намерени и на адрес, обитаван от 17-годишна пловдивчанка. С полицейски заповеди двамата са задържани за срок до 24 часа, образувани са бързи производства.

Стара Загора. Мъж попадна в ареста на РУ – Казанлък за шофиране без книжка. Вчера, на ул. „Дружба“ в село Паничерево, полицаи спрели за проверка „Ауди Q7“. Установено било, че водачът - К.А. /37 г./, местен жител, е седнал зад волана в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. Задържан е с полицейска мярка за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 в, ал. 2 от НК.

ГДПБЗН. Трима души загубиха живота си при пожари, възникнали в домовете им през вчерашния ден. В 17.52 часа в РДПБЗН – Шумен постъпил сигнал за горяща къща в града. Към адреса незабавно били насочени три пожарни автомобила. Огнеборците потушили огъня, обхванал къщата, и не допуснали разрастването му към съседни постройки. В жилището е открито тялото на 68-годишния собственик. Продължава работата по изясняване на причините за трагичния инцидент. Сигнал за разразил се във фургон пожар е постъпил в РДПБЗН – Ямбол в 19.02 часа вчера. На място веднага се отзовали  екипи с два пожарни автомобила, които изгасили огъня. Загинала е 85-годишна пенсионерка, собственичка на фургона. Според първоначалните данни, причина за възникване на пожара е неправилно ползване на отоплителен уред. Незагасена цигара е вероятната причина за пожар в мазе в Димитровград, при който е загинал 64-годишен мъж. Сигналът за възникналия огън постъпил в 20.55 часа снощи. Благодарение на бързата намеса на екипа на РСПБЗН – Димитровград е спасена жилищната сграда.

За последните 12 часа екипи на ГДПБЗН са се отзовали на 47 сигнала за произшествия, от които 24 пожара. Извършени са 21 спасителни дейности.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!


 

Времето