Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

София. 24-годишна жена и 36-годишен мъж са задържани от столични полицаи. В хода на полицейска операция по противодействие на наркоразпространението, двамата били засечени на 7 февруари в момент на продажба на наркотици в района на ж.к.„Красна поляна”. При последвалите обиски и претърсвания у тях и в жилището, което двамата обитават, полицаите намерили и иззели множество пликчета с тревиста маса, буркани, съдържащи вещество на буци и прах, електронна везна и други пособия за разфасоване на дрога. По случая е образувано досъдебно производство. Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло почти 380 г и 168 г марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на К.Г. и В.Г. са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 а от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража4 за срок до 72 часа. 

Столични полицаи разкриха извършител на брутален грабеж. Работа по разследване на престъплението започнала в края на миналата година, когато 47- годишна столичанка потърсила помощ в Трето РУ, заявила, че на 27 декември около 21.30 ч. на бул. „Сливница” била нападната в гръб от непознат, който я блъснал, повалил я на земята и отнел дамската й чанта, съдържаща лични документи, банкови карти, два мобилни телефона и около 100 лв. В резултат на проведени оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия от служители на Трето РУ, съвместно с техни колеги от сектор „Грабежи”- СДВР, бил установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа извършителят на деянието - Р.Т./30г./, от с. Ореховица. Оказало се, че  мъжът е стар познайник на полицията, с множество криминалистически регистрации,  многократно осъждан за кражби и грабежи. След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на Р.Т. е повдигнато обвинение за престъпление по чл.198 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

София област. 18 полиетиленови чанти с контрабанден тютюн иззеха самоковски полицаи от частен дом. При проведена вчера полицейска операция за противодействие на съхранението и разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на РУ- Самоков извършили проверка на частен адрес в града. В къщата, собственост на криминално проявена жена, били установени полиетиленовите чанти, пълни със ситно нарязан тютюн без български бандерол с общо тегло 6.6 кг. Нередовната акцизна стока е иззета и по случая е образувана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

37- годишен новозагорец бе наказан със 7 денонощия арест за хулигански действия в Самоков. Вчера в РУ- Самоков била образувана преписка по реда на Указа за борба с дребното хулиганство срещу Т.Г. от Нова Загора за извършени от него непристойни действия, нарушаващи обществения ред. В явно нетрезво състояние 37- годишният мъж влязъл в хотел в града  и настоявал да бъде настанен. Афектиран от отказа на персонала, той грабнал камък и счупил едно от стъклата във фоайето. В рамките на същия ден извършителят е признат за виновен с решение на районния съд в Самоков и му е наложено наказание „задържане в поделение на МВР за срок от седем денонощия“.

Враца. В резултат на предприети оперативни действия, служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ задържали 62-годишен местен жител в момент на пренасяне на контрабанден тютюн. В хода на акцията те проверили и помещение в складова база в града,  стопанисвано от мъжа. Там, в специално обособени тайници, намерили  и иззели общо 205 литра с мирис на алкохол - водка и ракия , разпределени в 41 туби с вместимост от 5 литра всяка, на които нямало акцизен бандерол.  Открили и 10 пакета със ситно нарязан контрабанден тютюн ,  с общо количество 8.400 кг. С.Ч. е  криминално проявен и осъждан за престъпление по чл. 234 от НК, уточняват от областната дирекция. Работата по случая продължава.

Кърджали. За незаконно притежаване на марихуана С.С./30/ е задържан вчера в РУ-Момчилград. Мъжът бил проверен на ул.“Маказа“ в града. У него полицаите открили 4,5 грама суха листа маса, която при извършен тест реагирала на марихуана. Дрогата е иззета, а срещу нейния притежател е образувано незабавно производство. Работата по случая продължава разследващ полицай.
Полицейска закрила е оказана в РУ-Кирково на 17-годишен иракчанин, който бил установен в покрайнините на село Чорбаджийско. Чужденецът е проверен в хода на специализирана операция на полицейското управление за опазване на обществения ред и противодействие на престъпността в малките и отдалечени населени места. Полицаите изяснили, че младежът е напуснал регистрационно-приемателен център за бежанци. По случая е уведомена Районна прокуратура в Момчилград.

Пазарджик. Трима са задържани за притежание на наркотични вещества. Вчера следобед служители от сектор „Криминална полиция” при РУ Пазарджик задържали братята С.Г./45г./ и Н.Г./48г./. Последвал личен обиск, като и у двамата униформените открили няколко опаковки, съдържащи бял прах. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на  метамфетамин, а общото количество е около 27 грама. При проверка на помещение, пригодено за питейно заведение в Костандово, служители на полицейския участък в Ракитово открили полиетиленов плик. Оказало се, че собственикът П.Т. /35г./ съхранявал марихуана. Открити са и 320 къса с цигари без акцизен бандерол. Тримата мъже са задържани в арестите на полицейските управления в Пазарджик и Велинград. Спрямо тях са образувани полицейски производства.
Вчера служители от полицейското управление в Пещера и участъка в Батак проведоха полицейска акция по противодействия на незаконната търговия с акцизни стоки. Извършени са проверки на територията на Пещера, Брацигово и Батак. В хранителен магазин, апартамент и каравана край язовир „Батак” екипите открили и иззели общо 1.2 килограма сух нарязан тютюн и около 1000 къса с цигари от различни марки без бандерол. Спрямо Д.П./45г./, Н.И./ 58г./ от Брацигово и П.Д./80г./ от Пловдив са образувани преписки, които ще бъдат докладвани на Районната прокуратура в Пещера. Близо килограм сух нарязан тютюн без бандерол са иззели и пазарджишки полицаи. Вчера рано сутринта, в близост до учебно заведение, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Мерцедес”. Водачът му държал на задната седалка в две полиетиленови чанти около килограм от контрабандната стока. По случая се води полицейско производство. 

Пловдив. Непълнолетен е заподозрян за взломно посегателство над лек автомобил в Пловдив. В Трето РУ постъпил сигнал от 46-годишен шофьор, че около 17.30 часа в понеделник, на паркинг пред търговска верига на бул. “Марица” било разбито стъкло на колата му и задигнати таблет и чантичка с документи и пари. В хода оперативните действия криминалистите установили, че кражбата е дело на 13-годишно момче, известно за подобни престъпления. Намерени и иззети са част от откраднатите вещи. По случая е образувано досъдебно производство и предстои материалите да бъдат внесени в районната прокуратура.

Ямбол. Служители на РУ Ямбол разкриха две взломни кражби. Разследванията по случаите започнали през м. януари по заявления на граждани, че от междуетажна стая в жилищен блок на ул. „Д.Благоев“ е отнета електрическа дрелка, а от гаражна клетка на ул. “М.Вълев“ са задигнати две електрически пробивни машини и три ъглошлайфа. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия е установено, че първото посегателство е дело на 24-годишен жител на Ямбол, а второто той извършил в съучастие с двама мъже на 23 и 26 години от Ямбол. Част от инкриминираните вещи са върнати на собственика Работата по случаите продължава.

          
БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!