Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Пазарджик. Трима пълнолетни чужди граждани и дете, влезли нелегално на територията на страната ни, са установени вчера. Собственик на частна транспортна фирма подал сигнал в полицията, след като забелязал в ремарке на един от камионите, паркирани там двама мъже, жена и малко дете. На място незабавно се отзовали автоатрули при РУ-Пазарджик и група «Миграция». Те уточнили, че товарният автомобил е идвал от Турция, чужденците били отведени в полицейското управление и с помощта на преводач било установено, че са от Ирак, влезли са нелегално в страната ни, след като в Турция успели да се качат в камиона, без знанието на шофьора. На четиримата е извършен първичен медицински преглед, а по-късно са транспортирани до приемния център в Бусманци, където са настанени.

Плевен. След незабавни действия, предприети от  плевенските полицаи, са задържани двама извършители на грабеж.  Работата по случая започнала веднага, след като рано сутринта на телефон 112 сигнализирал 32-годишен перничанин - в междублоково пространство на ж.к. „Сторгозия“ непознат го нападнал, ударил в лицето, издърпал му черна текстилна чанта с лични документи, 3 дебитни карти на банки, малка сума пари и избягал. По думи на пострадалия, нападателят е имал съучастници, които го чакали наблизо. Местопроизшествието било посетено от полицейски екип и образувано досъдебно производство, работата по което продължила под ръководството на прокуратурата. В хода на предприетите действия криминалистите влезли в дирите на извършителите – двама 19-годишни и 17-годишен, плевенчани. Младежите са направили самопризнания  и подробно описали механизма на извършеното престъпно деяние. Те са задържани за срок до 24 часа. Работата продължава разследващ полицай.        

Сливен. Двама мъже са задържани за притежание на наркотични вещества. Вчера около 13 часа, южно от пл."Хаджи Димитър" в града, полицейски екип спрял за проверка 19-годишен младеж. Той направил  опит да изхвърли станиолово топче, съдържащо канабис. Д.Д. е криминално проявен по чл.354а,ал.3 от НК. Работата по случая и документиране на цялата престъпна дейност на задържания продължава. Малко по-късно полицейски екип се отзовавал на сигнал за нарушаване на обществения ред в село Тича. На място униформените заварили 30-годишния М.А., който с поведението си създавала опасност както за себе си, така и за околните. Той бил отведен в РУ Котел и задържан. При последвалите процесуално-следствени действия в дома му в селото полицейските служители намерили и иззели около 74 грама суха листна маса, която на полевия тест е реагирала на канабис. Уведомена е Районна прокуратура-Котел. По случая е образувано досъдебно производство. 

София. 17- годишен от Нови Искър е задържан в ареста на Второ РУ за притежание на наркотици. На 1 март около 21 часа в района на ул. „Каменоделска” служители на СДВР спрели за проверка лек автомобил „БМВ”. В хода на проверката у един от пътниците било намерено и иззето пакетче с 0.18 г канабис. Последвало задържането на младежа и образуване на преписка. Събраните материали са докладвани в Софийска районна прокуратура за налагане на корекционно- възпитателни мерки на основание чл.61 от НК.

Пловдив.   Двама автори на кражба са разкрити при проведено разследване от служителите на реда в Карлово. Действията стартирали по образувано досъдебно производство за откраднати 10 стека стиропор, метални и дървени елементи на строително скеле и специализиран инвентар, собственост на две фирми, извършващи саниране на жилищен блок на бул. “Освобождение” в града. В хода на предприетите действия в полицейския капан попаднали  двама местни жители - на 60 и 19 години. Случаят е докладван в Районна прокуратура – Карлово.

ГДПБЗН.   80-годишна жителка на с.Копиловци е загинала, след възникнал пожар в дома й. В хода на разследването е установено, че жената е загинала  от задушаване, а причината за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. По случая е започнато досъдебно производство. Уведомен е дежурен прокурор.

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето