Информационен бюлетин

Информационен бюлетин

Велико Търново. Криминалисти разкриха съучастник в телефонна измама за голяма сума. Разследването започнало, след като на 5 април 77-годишна жена потърсила съдействие в РУ – Велико Търново. Пенсионерката разказала, че същия ден на домашния си телефон получила обаждане от непознат. Той се представил за полицейски служител и обяснил, че е нужно съдействието й за задържането на група, извършваща телефонни измами. Жената се подлъгала и предала на измамниците 8000 лева, 505 евро и 15 щатски долара. В резултат на проведените по сигнала оперативни действия разследващите влезли в дирите на мъжа, получил парите – Ц.Р. /24 г./ от село Сомовит, известен на полицията и осъждан. Той е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. След доклад на материалите по случая в прокуратурата е привлечен като обвиняем. 

Стара Загора. Голямо количество марихуана иззеха криминалисти от РУ – Казанлък от жилище в града. Процесуално-следствените действия в дома на Д.Д. /46 г./ били извършени на 18 април. Намерени и иззети са 104.24 г марихуана, както и 16 засети растения с височина 6-7 сантиметра. Последвало претърсване и в обитаваната от Д.Д. къща в село Черганово. Оттам служителите на реда конфискували още 390.18 г от наркотика. Мъжът е бил задържан в районното управление с полицейска мярка за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършени престъпления по чл. 354 а, ал. 3, т. 1 и чл. 354 в, ал. 1 от НК.
        
Хасково. Общо 19 460 къса цигари и 0,500 кг тютюн без бандерол иззеха служители на ОДМВР - Хасково. По-голямата част от общото количество папироси – 18 600, са конфискувани от димитровградски криминалисти при проверка на жилище, собственост на 59-годишен мъж. Останалите 860 къса са намерени при инспекция, извършена от местни криминалисти на двама хасковлии. В единия от нарушителите е открит и 0,500 кг нарязан безакцизен тютюн. Контрабандните стоки са иззети с протоколи за доброволно предаване.

Плевен. Близо 9 кг контрабанден тютюн иззеха плевенски полицаи в хода на проведена вчера операция.  На площад „Иван Миндиликов“ служители на реда спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, шофиран от  22-годишен жител на Буковлък. На задната седалка открили чувал, съдържащ 7,250 кг тютюн. Съставен е констативен протокол и срещу мъжа е образувано досъдебно производство по чл. 234, ал. 1 от НК. Малко по-късно, при инспекция района на кооперативния пазар в Плевен, полицаи попаднали на пазарска чанта, оставена без надзор.  В нея имало 1.100 кг тютюн. Работата и по двата случая продължава, сезирана е прокуратурата.

Варна. Повдигнато е обвинение на 41-годишен мъж от Варна за кражба от автомобил. Досъдебното производство за извършеното престъпление е образувано на 23 март – от „Ауди“, паркирано в ж.к. „Младост“, била открадната навигационна система, след разбиване на стъклото на предната лява врата. В резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че автор на деянието е Д.Н. /41 г./ от Варна, криминално проявен и осъждан. Материалите по случая са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Варна. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 195, ал. 1, т. 3 и т. 4 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

Шумен. Криминалисти от Шумен установиха и задържаха мъж, съпричастен към взломна кражба от хранителен магазин в Разград. Оперативните действия били предприети по сигнал от разградски полицаи. В хода им, около 17.00 часа вчера, бил арестуван 59-годишен мъж от София. При претърсване в ползвания от него лек автомобил Фиат “Мареа” със софийска регистрация били намерени и иззети кашон с цигари и сак с инструменти – ножовка, лост, различни по размер и вид клещи, отвертки и ръкавици. А в хотелска стая, наета от И.Д. в Шумен, били открити черен суичър с качулка, черно долнище и шапка с козирка. В хода на проверката било изяснено, че мъжът е съпричастен към престъпление, извършено на територията на ОДМВР - Разград на 20 април малко след 4.50 сутринта. Тогава бил получен сигнал за взломна кражба в хранителен магазин в града, от който били откраднати цигари от различни марки цигари. И.Д./59г./ има 22 криминалистически регистрации, осъждан е девет пъти. Повечето му присъди са за кражби, съден е също за ползване на неистински документ за самоличност и за нанасяне на телесна повреда. Мъжът е предаден на служители на ОДМВР - Разград за продължаване на работа по случая.

София. Столичанин е задържан в Девето РУ за хулиганство. На 13 април 23-годишен мъж подал сигнал в районното управление, че преди обяд същия ден, докато шофирал в ж.к. „Люлин”, водач на друг автомобил с юмручен удар счупил лявото странично огледало на колата му, отправяйки закани и заплахи. По случая било образувано досъдебно производство и предприети оперативно-издирвателни действия. В резултат бил установен и задържан извършителят на деянието - 44-годишен мъж от София. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура му е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 325, ал. 3 от НК и наложена мярка за неотклонение „подписка”.

24-годишен мъж попадна в ареста на Шесто РУ, след като заредил гориво без да заплати. Сигнала за стореното в полицията подал на 7 април служител на бензиностанция, намираща се на ул. „Житница”. В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установен извършителят - А.А. /24 г./ от София. Нарушителят възстановил дължимата сума. Материалите по случая са изпратени в Софийската районна прокуратура.

Бургас.  Под надзора и ръководството на Районна прокуратура – Несебър е започнало досъдебно производство. Снощи към 22.50ч., в к.к. „Слънчев бряг“ е възникнал пожар в питейно заведение. Няма пострадали при възникналия инцидент. До момента са извършени два огледа на местопроизшествието ( в тъмната и светлата част от денонощието) и разпити на свидетели, назначена е  пожаро - техническа експертиза, която да установи причините за възникването на пожара и размера на причинените  щети.
Благоевград. С полицейска мярка до 24 часа в РУ – Петрич е задържан В.П. /79 г./ от село Първомай. Вчера, около 17.30 часа, той запалил част от полиетиленовото покритие на оранжерия в двор на къща в селото. По случая е образувано досъдебно производство.

Кюстендил. 19-годишният В.Б. е задържан от кюстендилски полицаи вчера за грубо нарушаване на обществения ред и повреждане на общинско имущество. Във видимо нетрезво състояние, той съборил химическа тоалетна и контейнери за разделно събиране на отпадъци в центъра на града. В.Б. ще остане в полицейския арест за срок до 24 часа. Съставен му е акт по Указа за борба с дребното хулиганство.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето