Информационен бюлетин- 26 юли 2017

Информационен бюлетин- 26 юли 2017

 

Ямбол. Обвинение е повдигнато на 48-годишен жител на Силистра след проведено в РУ-Ямбол разследване за извършена телефонна измама. Досъдебното производство е образувано на 14 юли по сигнал от 76-годишна жителка на Ямбол, която се оплакала, че по-рано през деня е била заблудена, че съдейства за задържане на телефонни измамници и се разделила с 2100 лева и златни накити, които изхвърлила през терасата на дома си. Проведените оперативно–издирвателни и последвали процесуални-следствени действия е  изяснена съпричастността на 48-годишния към осъществената измама. Той е задържан и на 24 юли е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление. Работата по случая продължава.

Велико Търново. Криминалисти задържаха 26-годишен, многократно осъждан мъж от областния град за серия от кражби. Престъпните деяния са извършени в периода 22 - 24 юли в областния град. От два автомобила, паркирани на ул.“Оборище“ били откраднати документи и лични вещи, а от магазин на ул. „М. Габровска“ - стока. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя – Д. М., с 14 криминални и съдебни регистрации. Той е задържан с полицейска мярка за 24 часа. След доклад на материалите в прокуратурата Д.М. е привлечен като обвиняем и с прокурорско постановление мярката му е удължена на 72 часа. 

Стара Загора. На 24 юли, около 23.30 часа в РУ - Чирпан бил получен сигнал за възникнал скандал между трима в село Черна гора. Скандалът прераснал в сбиване, при което И.П./29г./ намушкал с нож в гърба 46- годишен мъж от селото. Пострадалият бил транспортиран в болнично заведение, където е прегледан и оставен за лечение, без опасност за живота. И.П. и П.П./33г./, друг участник в сбиването от село Черна гора, са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.129 от НК. Работата по изясняване на случая продължава.

Пловдив. Пловдивчанин е задържан в Пето РУ за проявена агресия към полицаи. Около 1 часа днес на ул. “Съединение” в ж.к. “Тракия” 38-годишният подпийнал мъж нарушил обществения ред и посрещнал явилите се униформени служители с нож в ръка, отправяйки към тях обиди и закани.  След като бил обезоръжен, без да има пострадали, извършителят е отведен с белезници в районното управление. Предстои материалите по образуваното бързо производство по чл. 325, ал.2 от НК да бъдат докладвани в районната прокуратура.

В резултат на професионални действия служители на Шесто РУ задържаха автор на серия взломни посегателства в квартал “Столипиново” в Пловдив. 24-часовата мярка е взета спрямо 34-годишен мъж от града, хванат около 8 часа при опит да открадне акумулатор от лек автомобил “Мерцедес” на ул. “Крайречна”. Пловдивчанинът е с богато криминално минало и осъждан. Срещу него е започнато бързо производство. В хода на работата са събрани доказателства, че през нощта мъжът разбил на същата улица и “Алфа Ромео” и “БМВ”, а на съседната улица “Крайна” – лек автомобил “Опел” и магазин, от който задигнал хранителни продукти. Работата по случаите продължава.

42-годишен от село Калояново е заподозрян за незаконно съхранение на огнестрелно оръжие. При проверка вчера в дома му хисарски полицаи открили и иззели две ловни пушки, без необходимите разрешителни документи. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 339, ал.1 от НК и работата продължава.

Бургас. Вчера сутринта в Карнобат бил спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат”, с бургаска регистрация, управляван от 44 - годишния С.К. от Карнобат. В колата полицейските служители открили  ловна  пушка надцевка, с два патрона в цевите, още пет патрона, уред за нощно виждане, прожектор тип челник и калъф за ловна  пушка. С.К. е задържан с полицейска мярка за 24 часа и срещу него е образувано бързо полицейско производство.

Криминалисти от Пето РУ задържаха 41 – годишен мъж за кражба. Сигналът в полицията е за липсващи 500 лв. и 1 000 британски лири, подаден е в началото на миналия месец. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия криминалистите установили и задържали извършителя - криминално проявеният и осъждан М.Д. от Бургас. Мъжът направил пълни самопризнания. Работата по случая продължава.

Пътен инцидент. 16–годишен загина при пътен инцидент. Сигналът е подаден тази сутрин, около 2.20 часа. По първоначални данни, на пътя между селата Скравена и Новачене, 16-годишният водач на лек автомобил „Фиат Улис“ изгубил контрол над колата, излязъл отдясно на пътното платно и се ударил в крайпътно дърво. В резултат на удара на място загинал водачът, а другите двама пътници  на 15 и 16 години са били прегледани в болнично заведение и освободени.  По случая е образувано досъдебно производство. Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

    БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето