Информационен бюлетин - 17 август 2017

Информационен бюлетин - 17 август 2017

Бургас. Криминалисти от бургаското Второ РУ разкриха и задържаха мъж, извършил поредица от взломни кражби от автомобили. Оперативните действия били предприети във връзка с шест сигнала, постъпили в полицията в края на юли и началото на август месец – в комплекс „Меден рудник“ били взломени три леки автомобила „Дачия Логан“, един от тях таксиметров, и „Дачия Докер“, от които били отнети различни вещи и части, а от таксито - чантичка с лични документи и мъжки часовник. Авто CD плеър, спортна раница и чифт маратонки пък били откраднати от оставен отключен автомобил „Рено Клио“ в комплекса. С взлом било проникнато и в „Пежо 307“, паркиран на ул. „Одрин“, и откраднат задграничният паспорт на собственика на колата. В хода на проведеното разследване била изяснена самоличността на извършителя на посегателствата - криминално проявеният И.А. /27 г./ от село Братово. Мъжът е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Пред разследващите той направил пълни самопризнания и върнал част от откраднатите вещи. Работата по цялостно документиране на престъпната му дейност продължава.

Служители на РУ – Поморие и на бургаското Пето РУ арестуваха извършители на кражби на автомобили. Поморийски полицаи предприели незабавни издирвателни действия по сигнал, постъпил вчера, около 6.40 часа – собственикът на „Опел Астра“ съобщил, че била отнета колата му, паркирана в двора на къща в село Горица. Няколко часа по-късно превозното средство било открито на паркинг към комплекс в Слънчев бряг и задържан 55-годишният М.Б. от село Горица, който бил зад волана. Той признал за стореното, автомобилът е върнат на собственика. Извършителят е задържан в районното управление за срок до 24 часа, срещу него е образувано бързо производство. По сигнал за кражба на автомобил работили и полицаи на Пето РУ в Бургас. Със съдействието на служители от Базовата научно-техническа лаборатория установили и задържали криминално проявения Ю.Д. /54 г./ от Пловдив. Изяснено е, че на 2 срещу 3 август той откраднал лек автомобил „Тойота Ярис”. В хода на издирвателните действия колата била открита на паркинга пред блок в ж.к. „Лазур”. Продължава работата по цялостното документиране на престъпната дейност на пловдивчанина, който направил самопризнания за кражбата на тойотата.

Наркотици и безакцизен алкохол откриха служители на бургаското Пето РУ при проверки, извършени вчера в областния град. От дома на С.А. /31 г./ полицаи иззели четири конопени растения с височина около 1.80 м, както и три снопа от суха листна маса /канабис/, оставени в помещение за сушене. При инспекция на винарна, стопанисвана от 41-годишна бургазлийка, проверяващите открили общо 67 л безакцизен алкохол, съхраняван в пластмасови бутилки с различна вместимост. Подаден е сигнал към служители от Агенция „Митници” - Бургас, които иззели намерения алкохол.Работата по двата случая продължава.

Пазарджик. Немалко количество спортни стоки иззеха служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР - Пазарджик. В рамките на полицейската акция били извършени проверки на централния пазар в областния град. От две сергии, ползвани от пазарджиклийката Г.Р. /38 г./ и съгражданина й Б.В. /38 г./, органите на реда иззели общо 48 чифта обувки и над 160 спортни екипа, тениски и блузи, неправомерно означени с логото на световни марки. Търговците продавали стоките без да имат съгласието на притежателя на изключителните права за марки за територията на страната ни. Спрямо двамата са образувани полицейски производства. Засилените проверки продължават на територията на целия град.IMG_5668

 





Мъж е пострадал при сбиване в Пещера. Случката се разиграла през нощта във вторник, в дома на единия от мъжете. Компания от няколко познати се събрала с намерение на играе карти. В хода на играта и поетия алкохол обаче страстите се разгорещили. Възникнал скандал и напрежението нараснало лавинообразно. Тогава един от присъстващите ударил с дървен прът по главата 57-годишния мъж. Пострадалият е транспортиран от екип на Спешна помощ в пазарджишката болница с черепно-мозъчна травма. Екипи на полицейското управление в Пещера пристигнали на мястото и предприели разследване, при което били задържани участниците в сбиването Г.Й. /29 г./, брат му Р.Й. /36 г./, както и братята Д.Е. /33 г. и Т.Е. /31 г./, всички от Пещера. Установено е, че ударът бил нанесен на жертвата от Г.Й. По случая е образувано полицейско производство за нанасяне на средна телесна повреда. Процесуалните действия продължават под наблюдението на прокуратурата в родопския град.

Двама мъже, извършили кражба на гълъби,  са задържани от полицейски и младши-полицейски инспектори от РУ - Пазарджик. Във вторник, жител на пазарджишкото село Братаница подал сигнал в полицейското управление -  от помещение за отглеждане на гълъби в къщата му били откраднати 30 елитни гълъба. С разплитането на случая се заели двамата полицейски   служители, обслужващи района на селото. Не след дълго те попаднали в дирите на извършителите - А.Я. /26 г./ и С.Н. /27 г./, жители на селото. За радост откраднатите пернати любимци са открити невредими и са върнати на собственика им.

София-област. Извършител на грабеж е задържан и обвинен след бързи действия на самоковските криминалисти. На 14 август 68-годишна жена от Самоков сигнализирала в районното управление, че около 13 часа същия ден на улицата пред дома й непознат мъж е издърпал със сила златното й колие, след което е избягал в неизвестна посока. В рамките на образуваното по случая досъдебно производство полицейските служители предприели активни издирвателни и процесуално-следствени действия, в резултат на които разкрили извършителя на престъплението. Откраднатата вещ също е намерена и иззета. След доклад на материалите в районната прокуратура 20-годишният М.Н. от Самоков, криминално проявен и осъждан, е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 198, ал.1 от НК. Наложена му е 72-часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мъж от Ихтиман е привлечен като обвиняем, след като в дома му са били открити наркотици в дома му. На 15 август, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР - София и колегите им от РУ - Ихтиман провели полицейска операция за противодействие на престъпленията с наркотични вещества. В хода й било извършено претърсване в условията на неотложност в дома на Н.Т. /20 г./ от Ихтиман. Открити и иззети били полиетиленов плик с около 20 грама растителна маса, реагираща на канабис, електронна везна и парична сума. По случая било образувано досъдебно производство, а Н.Т. - задържан за срок до 24 часа. След събрани достатъчно доказателства за виновността му той е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 354А, ал. 5, вр. ал. 3, т. 1 от НК. Делото е изпратено в районната прокуратура с мнение за предаване на съд.

Монтана. Полицаи от РУ – Лом задържаха мъж за кражба на автомобил. Сигналът за престъплението постъпил на тел. 112 вчера, в 20.30 часа – местна жителка съобщила, че е изчезнал паркиран в частен двор „Мицубиши Каризма” с врачанска регистрация. По данни на потърпевшите, колата била оставен с ключове на таблото, дала и насоки за евентуалния извършител - мъж, гостувал им през деня. Незабавно, служители на Пътен контрол при РУ - Лом предприели оперативно-издирвателни действия, в резултат на които скоро били установени както откраднатата кола, така и извършителят на противозаконното отнемане - Р.А. /29 г./ от Лом. Шофирайки, той блъснал автомобила в ограда на дворно място. В хода на проверката е изяснено, че Р.А. не притежава свидетелство за управление на МПС, а тестът с техническо средство показал положителен резултат за употреба на алкохол. Мъжът бил отведен в болницата в Лом, където отказал да даде кръвна проба. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и е образувано досъдебно производство по чл. 346, ал. 2, т. 2 от НК. Р.А. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Служители на РУ – Монтана работят по разкриването на извършителите на нападение. Оперативните действия са предприети по сигнал, постъпил в полицията вчера, около 9.00 часа. Според първоначалната информация, в центъра на чипровското село Превала, 48-годишен местен жител е бил нападнат с юмруци и дървен кол от група непознати. Пострадалият е с множество рани в областта на главата и счупени три зъба. Оказана му е медицинска помощ в болницата в Монтана, няма опасност за живота му. Оперативно-издирвателните действия продължават в рамките на образуваното досъдебно производство.

Хасково. 20-годишен е задържан за съхранение на дрога. Тази сутрин в 2 часа, автопатрул от РУ - Хасково спрял за проверка лек автомобил „Ауди А4“, управляван от младежа от село Текето. В ръкохватката на тавана полицаите открили сгъвка с бяло прахообразно вещество - кокаин. Наркотикът е иззет с протокол по образуваното бързо производство.

Пловдив. Криминалисти от Шесто РУ в Пловдив предприели бързи действия след сигнал за кражба и разкрили извършителя. В понеделник  49-годишен мъж съобщил в полицията, че входната врата на дома му е разбита, а от жилището му на ул. “Крайна” са отнети 5000 лева. При организираното издирване, няколко часа по-късно, бил установен и задържан извършителят на посегателството – 26-годишеният А.С. от Пловдив,  криминално проявен и осъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „задържане за 72 часа“. Уведомена е районната прокуратура.

Пловдивчанка е в ареста за незаконно съхранение на акцизни стоки. Вчера, около 11 часа, служителите на реда извършили проверка в магазин и жилище на ул. ”Чая” в Пловдив и иззели 6340 къса цигари без акцизен бандерол от различни марки. Срещу  Е.К. /63 г./, съхранявала тютюневите изделия, е започнато бързо производство по чл.234 от НК. Работата по случая продължава.

Стара Загора. Вчера, в областната дирекция постъпило съобщение от спешен център на медицинско заведение за приет мъж, пострадал при пътнотранспортно произшествие. Пред полицаите, отзовали се на сигнала, 24-годишният старозагорец обяснил, че на ул. „Зюмбюля Талимова“ лек автомобил „Тойота Селика“ е преминал със задна дясна гума през левия му крак, след което водачът е напуснал местопроизшествието. Потърпевшият е с луксация на лявия глезен, оказана му е помощ амбулаторно и е освободен за домашно лечение. След проведените оперативно-издирвателни действия е установен водачът на колата – К.И. /57 г./ от село Шаново, общ. Мъглиж. Образувано е досъдебно производство.

Пътен инцидент. Мъж е загинал при тежък инцидент, възникнал вчера на АМ „Черно море”. Сигналът е постъпил около 19.30 часа. Отзовалите се на място полицейски екипи установили лек автомобил „Ауди“, паднал от моста и горящ. Текат процесуално-следствени действия за изясняване на причините за инцидента и за установяване самоличността на загиналия.

 

         

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!