Информационен бюлетин - 22 август 2017

Информационен бюлетин - 22 август 2017

София. Служители на Девето РУ задържаха двама криминално проявени и осъждани столичани след поредна кражба. На 4 август, продавач-консултант в автокъща в ж.к. „Люлин” сигнализирал в полицията, че от обекта са били откраднати осем алуминиеви джанти - четири за „Фолксваген” и четири за „Ауди”. В резултат на предприетите по досъдебното производство оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия криминалисти установили и задържали извършителите - И.Р. /29 г./ и Т.К. /33 г./, двамата от София, криминално проявени и многократно осъждани за подобни престъпления. След доклад на събраните материалите в Софийската районна прокуратура те са привлечени като обвиняеми по смисъла на чл. 196 от НК. Наложени са им мерки за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

 

Непълнолетно момче е било засечено с наркотици и задържано от служители от Седмо РУ. На 18 август, около 18.30 часа, полицаи спрели в ж.к. „Студентски  град” младеж със съмнително поведение. В хода на проверката била установена самоличността му - 16-годишен жител на столицата. При последвалия личен обиск у него били намерени 11 пликчета с растителна маса и седем - с вещество на бучки и прах. Изготвената впоследствие експертна справка показала, че иззетите наркотични вещества са съответно 6.87 г марихуана и 4.8 г амфетамин. Младежът бил отведен в районното управление с полицейска мярка до 24 часа. След доклад в Софийската градска прокуратура на материалите, събрани по образуваното досъдебно производство, тийнейджърът е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 354 а от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.

 

София-област. Контрабанден алкохол и цигари без бандерол откриха полицаи от дома на ихтиманец. Вчера около обяд, в хода на полицейска операция срещу нелегалната търговия с акцизни стоки, служители на РУ - Ихтиман извършили проверка в жилище в града. Установени и иззети били общо 42 литра алкохол, разпределен в пластмасови бутилки с различна вместимост, както и 760 къса саморъчно направени цигари. По случая е регистрирана преписка.

 

Повдигнато е обвинение на ботевградчанин, умишлено повредил общинска собственост. В РУ - Ботевград било проведено разследване във връзка с противозаконно унищожаване на две цифрови камери за видеонаблюдение, собственост на общината. В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствените действия е установено, че камерите са счупени чрез нанасяне на удари с чук от Т.П. от Ботевград. След събрани достатъчно доказателства за виновността му 27-годишният извършител е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка“.

 

Бургас. Служители на РУ – Айтос разкриха извършител на палеж. Оперативните действия били предприети, след като на 21 август в село Лясково пламъци обхванали лек автомобил „Опел Корса“. При огледа било установено, че огънят е запален умишлено. В резултат на полицейската работа скоро бил задържан извършителят – В.Е. /31 г./ от Айтос. Той направил пълни самопризнания за стореното. Наложена му е полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Мъж попадна в ареста за притежание на наркотици. Снощи, около 23.00 часа, служители на РУ – Созопол спрели за проверка таксиметров автомобил „Фолксваген Туран” с бургаска регистрация, управляван от 38-годишния Д.А. от село Атия. Полицаите намерили и иззели две свивки с бяло кристалообразно вещество /кокаин/ с приблизително тегло от 1.5 грама. Срещу притежателя на дрогата е образувано бързо производство, наложена му е полицейска мярка до 24 часа.

 

Видин. Двама видинчани са задържани вчера с полицейска мярка за срок до 24 часа. Около 14.30 часа, на ул. ”Патриарх Евтимий”, служители на реда спрели за проверка лек автомобил, управляван от С.С. /20 г./. Слизайки от колата, пътуващият заедно с него И.И. /22 г./ изхвърлил на земята найлоново пликче с бяло вещество. Последвал оглед, а при полевия наркотест веществото, с тегло 0.58 грама, реагирало на амфетамин. По случая в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс. 20-годишният шофьор бил тестван с техническо средство, което отчело положителен резултат за употреба на канабис. Срещу него е образувано бързо производство. Двамата са приведени в полицейския арест.

 

На 21 август е започнато досъдебно производство по описа на РУ – Видин за хулиганска проява. За времето от 20.00 часа на 18 август до 8.00 часа на 20 август са били изписани надписи върху паметник в парк Рова до Стамбол капия.

 

Пазарджик. Незаконно притежавани оръжие и боеприпаси иззеха от частен дом полицаи от участъка в Ракитово. Снощи, служители на реда извършили претърсване в къща, собственост на Д.Б. /62 г./ от софийското село Кокаляне. В една от пристройките били открити ловна гладкоцевна пушка 12-и калибър, боен пистолет „Байкал“ със заличен фабричен номер, пълнител за пистолет, 73 бойни и шест ловни патрона. Незаконно притежаваният арсенал е иззет, а собственикът му задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство. 

 

Стара Загора. В резултат на проведено разследване служители на Участък – Павел баня разкриха извършители на побой. Сигналът за сбиването на  първокласен път I-6, на разклона за село Търничени, постъпил в полицията на 20 август. Отзовалите се служители на реда оказали съдействие на пострадал 41-годишен велосипедист. Той е настанен за лечение в старозагорската болница с фрактури на подбедрицата на десния крак. Пред полицаите мъжът обяснил, че, докато карал колело, бил застигнал от непознати с каруца, които му нанесли побой. В хода на оперативно-издирвателните действия по образуваното в РУ – Казанлък досъдебно производство са установени извършителите - Г.Б. /27 г./, Г.Б. /44 г./ О.А. /18 г./, Р.П. /31 г./, жители на село Тъжа, и 16-годишен младеж от село Търничени. Г.Б. и М.А. са задържани в РУ - Казанлък за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

 

Благоевград. Служители на благоевградското Второ РУ разследват увреждане на АТМ устройство. Сигналът постъпил в полицията към 4.50 часа на 21 август. Според информацията, десетина минути по-рано, след увреждане на входната врата на магазин за хранителни стоки в ж.к. „Струмско“ в Благоевград, са били нанесени щети по банкомат. Не са установени липси от касетата на устройството. Работата по случая продължава.

 

Сливен. Служители на РУ реагираха на 44 сигнала за силна музика за една седмица, един е задържан, иззета е една музикална уредба. През изминалата седмица служители на РУ-Сливен са реагирали на 44 сигнала за нарушаване на тишина, като  23 от тях са в квартал „Надежда“. Съставени са 3 акта, 4 протокола за предупреждения, иззета е 1 уредба и един мъж е задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане. 20 са сигналите, посетени от служители на група „Охрана на обществения ред” към РУ-Сливен в останалите жилищни райони  на  града. Сигналите са предимно в кварталите „Комлука“, „Дружба“ и „Сините камъни“.  Съставени са 4 акта и 8 протокола за предупреждение.

РУ-Сливен контролира и използването на пиротехническите изделия. Всички фирми и граждани, които използват пиротехнически изделия от категория 2 и 3, определени в ЗОБВВПИ, за тържества, уведомяват началника на РУ-Сливен, като се задължават да ги използват съгласно реда, определен в ЗОБВВПИ и НОбС. Препоръчителният час е до 22,30 часа. Служителите на РУ-Сливен използват всички законови сили и средства, както и наличния ресурс, за да се осигури спокойствието на гражданите и спазването на Наредба за обществения ред на територията на община Сливен.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

Времето