Информационен бюлетин - 15 септември 2017 г.

Информационен бюлетин - 15 септември 2017 г.

Варна. Повдигнато е обвинение на 34-годишен мъж от Варна за извършена телефонна измама. Криминалисти предприели незабавни действия по сигнал, постъпил на 13 септември - 65-годишна жена съобщила, че хвърлила през терасата на апартамента си 1214 лева, след като била заблудена от непознат, позвънил на домашния й телефон. Представилият се за полицейски служител мъж я измамил, че ще съдейства за провеждането на операция. В резултат  на бързите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, на място е установен и задържан П.Т. /34 г./ от Търговище, живущ във Варна, известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК. С постановление на прокурор мярката му за задържане е удължена до 72 часа.

 

Контрабандни цигари иззеха служители на ОДМВР – Варна. В хода на предприети действия срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки, на 13 септември, около 19.20 часа, бил задържан 54- годишният В.К., известен на органите на реда и осъждан за същото престъпление, в период на изтърпяване на условна присъда за същото деяние. Мъжът бил арестуван в момент на претоварване на цигари без акцизен бандерол от един лек автомобил в друг. Иззети са общо 30 000 къса от различни марки на приблизителна стойност около 7000 лева. На В.К., както и на С.С. /43 г./ от Варна, управлявал един от автомобилите, са били наложени полицейски мерки за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна.

 

Варненски криминалисти задържаха извършител на кражба непосредствено след престъплението. Светкавичните действия били предприети по сигнал, постъпил на 13 септември, около 12.30 часа, за кражба от частен дом. В жилището било проникнато след разбиване на патрона на входната врата и откраднати кафе машина, златни накити и кожена чанта. На местопрестъплението, непосредствено след извършената кражба, е установен и задържан извършителят – В.К. /56 г./ от село Кайнарджа, живущ в Силистра, известен на полицията и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 196, ал. 1, т. 2, връзка чл. 195, ал. 1, ал. 3 от НК и наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

Пловдив. За броени часове служители на РУ - Труд разобличиха автор на инсценирана взломна кражба. Работата започнала непосредствено, след като вчера 27-годишен мъж от смолянска област подал сигнал за престъплението в полицейското управление. Пред разследващите той разказал, че към 14 - 14.30 часа, в село Калековец, бил разбит управлявания от него товарен автомобил “Ситроен” и откраднати над 7000 евро. Незабавно за разследването бил сформиран екип от криминалисти, които установили редица несъотвествия на фактите, представени от мъжа. С полицейска заповед подателят на неверната информация е задържан за срок до едно денонощие. Действията по пълното документиране на случая продължават под наблюдението на прокуратурата.

 

Контрабандни тютюн и цигари иззеха служители на реда в Първомай. Вчера, в хода на специализирана операция срещу незаконната дейност, те предприели проверка в квартал „Любеново“, в стопанска постройка с пригодено жилищно помещение към нея, ползвани от 46-годишна жена. При претърсването били открити 26 килограма тютюн и 85 къса саморъчно свити цигари, без платен акциз. Същия ден, колегите им от Шесто РУ установили, че 54-годишна жена от Пловдив съхранява в стопанисван от нея павилион на ул. “Батак” 560 къса цигари без български бандерол. По случаите са започнати предварителни проверки за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК.

 

Пловдивски криминалисти задържаха двама непълнолетни за грабеж. В неделя 17-годишно момче се оплакало във Второ РУ, че на ул. “Филип Македонски” било ограбено от двама непознати, които му издърпали мобилен телефон и ръчен часовник. В хода на организираните издирвателни действия, провдени съвместно с колегите им от Първо РУ, разследващите влезли в дирите на пловдивчанин на същата възраст и негов връстник от Бургас. Допълнително са събрани доказателства, че бургазлията е съпричастен и към четири кражби на велосипеди и мобилни телефони от деца, които пресрещнал на територията на града, обслужвана от Първо РУ. На извършителите са наложени 24-часови мерки за задържане. Уведомена е  районната прокуратура.

 

Пловдивски криминалисти разследват кражба на пари от игрална зала. Сигналът е подаден в полицията тази сутрин, около 7.45 часа. По първоначални данни била установена липса на парична сума от офисно помещение в казино в областния град. На място е извършен оглед, предприети са действия за разкриване авторите на посегателството.

 

Хасково. Баща и син от село Криво поле са задържани за срок до 24 часа. На 14 септември, в 12.20 часа, екип на жандармерийски автопатрул спрял за проверка в хасковското село мотопед, управляван от 19-годишен младеж, който не представил свидетелство за управление, нито документи за возилото. Междувременно, на място дошло 16-годишно местно момче и заявило, че мотопедът е негов и служителите нямат право да го проверяват. Когато му били поискани документи за самоличност и за регистрация на превозното средство, тийнейджърът се опитал да избяга. На двамата са съставени актове за установяване на административно нарушение. При пристигането на автопатрул на Пътна полиция, 16- годишният започнал да се държи агресивно, като отправил обиди към служителите. Въпреки ногократно отправените предупреждения, младежът продължил да се държи арогантно и, при поредния му опит да си тръгне, бил задържан с белезници. Малко по-късно, пред сградата на РУ - Хасково, 38-годишният баща на момчето ударил в областта на главата командир на отделение в жандармерията, като му причинил лека телесна повреда. Това наложило да бъде задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното бързо производство.

 

Плевен. В хода на работата по полицейско разследване е установено, че в ранните часове на 14 септември 15-годишен от Никопол е залял със запалима течност и подпалил алуминиева входна врата на павилион в града. В пожара са изгоряли два термопанела на вратата. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. Направил е самопризнания. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура – Никопол, продължава работата за престъпление по чл. 216, ал. 1 от НК.          

 

На 14 септември следобед, в рамките на проведена полицейска операция, е  претърсена къща в село Буковлък, обитавана от 71-годишен. В имота са намерени и иззети общо 300 кутии цигари без бандерол. За случая е уведомен дежурен разследващ полицай, образувано е досъдебно производство по чл. 234 от НК.

 

Враца. Високорисков наркотик е иззет при полицейска операция, проведена вчера. В частен дом в областния град полицаите намерили и иззели бяло прахообразно вещество - 61 г, което при направения полеви наркотест реагирало на хероин. В РУ - Враца е задържан М.В. /34 г./ от областния град. Образувано е бързо производство.

 

Пазарджик. Двама са задържани с наркотици през изминалото денонощие. Снощи служители на РУ-Велинград патрулирали в района на ракитовското село Дорково. В двора на местното училище униформените засекли 16-годишен тийнейджър от същото село. Съмнителното му поведение дало основание за проверка и личен обиск. Така било установено, че момчето носи в себе си саморъчно направена цигара с марихуана и три полиетиленови топчета съдържащи същия по вид дрога.

Вторият е заловен вчера следобед по време на полицейска акция по противодействието на разпространението на наркотици проведена в областния град. Служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик извършили претърсване в апартамент ползван от 24-годишният С.Б.- жител на пазарджишкото село Добровница. В жилището били открити общо 47 полиетиленови топчета, съдържащи кафяво прахообразно вещество. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на хероин. Цялата дрога е иззета, а С.Б. е задържан в ареста за срок от 24 часа. И по двата случая се водят полицейски производства.

 

Габрово. Разкрит е извършител на серия взломни кражби. След проведени оперативно-издирвателни действия служители от РУ - Габрово задържали 29-годишен, автор на поредица кражби с взлом от автомобили и кражба на телевизор от апартамент. От началото на август до момента, от няколко коли, паркирани на различни места в Габрово, той откраднал преносим компютър, газов пистолет, ръчен часовник, мобилни телефони, пари и документи. Част от вещите са намерени и иззети. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по изясняване на цялостната му престъпна дейност продължава.

 

Сливен. Криминалисти разкриха джебчийска кражба от търговски обект в областния град. Служители на сектор „Криминална полиция“ и група „Охрана на обществения ред“ към РУ - Сливен предприели издирвателни действия след сигнал от 47-годишна жена, която съобщила, че на 25 август, около 20.50 часа, непознат откраднал портмонето й, докато пазарувала. Полицейските служители установили и задържали извършителя – 49-годишен от Сливен. Портмонето е върнато на собственичката. Работата по досъдебното производство продължава.

          

Стара Загора. Криминалисти от ОДМВР установиха и задържаха мъж за опит за грабеж. Потърпевшата 41-годишна жена подала в полицията сигнал за случилото се преди около две седмици в парка „Митрополит Методий Кусев“. В хода на проведените оперативно-издирвателни действия служители на  Второ РУ арестували извършителя - М.Г. /34 г./ от Стара Загора. Изяснено е, че той е автор и на опит за грабеж на дамска чанта от 47-годишна жена в кв. „Трите чучура – юг“. На М.Г. е наложена мярка за неотклонение ”здържане под стража” за срок от 72 часа.

 

Ямбол. За броени часове служители от РУ - Ямбол разкриха кражба от фирмен офис в града. Разследването започнало вчера по сигнал, че през нощта, през отворен прозорец на помещението били откраднати две въдици и около 350 лева. В резултат на проведените бързи издирвателни действия е установен и задържан извършителят – 35-годишен жител на града. Част от откраднатите вещи са намерени, престои да бъдат върнати на собственика. 35-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Служители от РУ – Ямбол задържаха 30-годишен жител на града за нанесена телесна повреда. Вчера, около 12.30 часа, в комплекс „Граф Игнатиев“ възникнало пререкание между него и 55-годишен мъж, в разгара на което той ударил и счупил носа на своя опонент. 30-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случаая е образувано досъдебно производство.

 

Кюстендил. Криминалисти от РУ – Дупница разследват опит за проникване в банков офис в града. Сигналът в полицията постъпил в 4.00 часа тази нощ, чрез тел. 112. Незабавно на място бил изпратен автопатрулен екип,  извършителите са успели да избягат. Кражба не е извършена. По случая е започнато досъдебно производство в РУ - Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

 

 

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА
НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ
И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

Водещи новини

Времето