Информационен бюлетин - 06 октомври 2017

Информационен бюлетин - 06 октомври 2017

Кюстендил. В резултат на предприети бързи действия, криминалисти на областната дирекция установиха двама младежи - на 13 и 15 години,  поразили прозорците на влак, пътувал по разписание София – Кюстендил,  на 4 октомври. Те са установени днес, инспектори от ДПС работят с тях и семействата им.Работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Благоевград. Акция за  противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества е проведена от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. Вчера служители на РУ-Петрич и на сектор „БОП“ в ОДМВР намерили в местността Манастира, землището на Петрич, около 15,300 кг зелени тревисти растения, които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Уведомена е РП-Петрич. В Сандански, полицаи от местното районно управление проверили къща, обитавана от К.К./34г./ от града, в която открили към 14,80 г канабис. К.К. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Също вчера, полицаи от РУ-Сандански проверили жилища, обитавани от Б.Л./41г./ от с.Калиманци. От къща в селото иззели електронна везна и над 3,5 кг тревиста маса канабис, а от жилището му в с.Катунци – още към  115 г канабис. 41-годишният е задържан  за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Кюстендил. 34-годишен мъж е задържан вчера от дупнишки полицаи за притежание на наркотични вещества. В хода на процесуално-следствените действия, от жилището му в Дупница са иззети към 2,7 кг  суха листна маса канабис - отгледана от него „реколта“. 34-годишният мъж ще остане 24 часа в полицейския арест. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

 

ОДМВР-София. Двама са задържани вчера за притежание на наркотици. В хода на полицейска операция, служители на РУ-Сливница извършили проверка на 17-годишен младеж. У непълнолетния били открити и иззети четири пликчета със суха тревиста маса, канабис. 62 празни пакетчета пликчета полицейските служители иззели при последвалото претърсване в дома му. По случая е образувано досъдебно производство. За срок до 24 часа в полицейския арест вчера попаднал и 37-годишен жител на Ботевград, след като в стопанисвания от него склад в с. Трудовец служители на РУ  открили буркан със суха марихуана. По случая е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

 

Русе. Криминалисти от Второ РУ установили вчера млад мъж с наркотици в района на университета в областния град. По обед, близо до сградата на учебното заведение, криминалисти засекли младеж със съмнително поведение. Спрели са го за проверка и станало ясно, че 19-годишният Н.А. от Кнежа държал в себе си марихуана. Той  бил отведен във Второ РУ и при последвали обстоен обиск у него са открити общо 10 топчета от същото вещество. Срещу него е започнато бързо производство по чл. 354а, ал.3, вр. ал.1 от НК. Работата по случая продължава.

 

Извършителка на джебчийски кражби от няколко търговски обекта установили русенските полицаи. През септември в Първо РУ постъпили три сигнала от граждани за подобни кражби: на 8 септември – от мъж, останал без портфейл, докато е пазарувал в магазин от търговска верига на бул. „Липник“; на 15 септември русенка сигнализирала, че в магазин на бул. „Христо Ботев“ й е откраднато портмоне с пари и документи; на 29-ти при следващ сигнал потърпевш бил мъж, пазарувал в магазин на ул.“ Петър Берон“ в Русе, от когото откраднали също потмоне. Служителите на полицията установили, че и в трите случая става въпрос за един и същи извършител. Събрани са данни, че това е 16-годишна жителка на гр. Игнатиево, известна на органите на реда. Работата по разследването на продължава.

 

Пловдив. Специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки е проведена вчера от служители на ОДМВР – Пловдив. Иззети са общо над 7500 къса цигари, близо 33 килограма насипен тютюн, 200 килограма начупена листна маса и 10 литра алкохол, всички без български бандерол. В областния град били проверени два магазина на ул. “Струма” и на бул. “Никола Вапцаров” и две къщи в квартал “Столипиново”. Инспекции са извършени също в кафене в Куклен, частни адреси в Асеновград, Хисаря и селата Христо Даново и Калековец, а в село Ягодово била засечена улична търговка на нелегални папироси. По-голямата част от безакцизния тютюн – 13 килограма в насипно състояние и 200 килограма начупени листа, била открита в дома на 41-годишен пловдивчанин на ул. “Грамос”, а в жилището на негова 57-годишна съседка на ул. “Бъндерица” са намерени близо 800 къса саморъчно свити цигари и 6 машинки за пълнене на заготовки. От цигарите значително количество -  2500 къса, били конфискувани от търговски обект на бул. “Никола Вапцаров” в Пловдив. Да предлага за продажба 1420 папироса пък в Ягодово била заловена 61-годишна пловдивчанка. По случаите са започнати две бързи и досъдебно производство и 7 предварителни проверки. 

 

Пазарджик. Двама, опитали да осуетят полицейска проверка и нападнали полицай, са задържани в ареста на РУ-Пазарджик. Инцидентът е станал минути преди 4 часа вчера, след като автопатрул при местното полицейско управление предприел проверка на двама мъже. За да осуетят действията на полицаите по служба, те отправили обиди и закани към единия служител и го нападнали с удари. След намесата и на други полицейски екипи, двамата пазарджиклии М.М./53г./ и Н.К./27г. се оказали с белезници  на ръцете. Те са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо побойниците е образувано полицейско производство.

 

Велинградски полицаи иззеха цигари без бандерол от частен дом в Ракитово. Вчера те проверили жилището на ракитовката Б.Т./58г./ и открили множество кутии с цигари от две марки, всичките без бандерол. Иззети са общо 11 200 къса с тютюневи изделия. По случая се води бързо полицейско производство.

 

Незаконно добити дърва открили при проверки, предприети от полицаи от Панагюрище и Велинград. Вчера служители от РУ-Панагюрище инспектирали складово помещение, ползвано от 64-годишна жителка на града и открили около 4 кубика немаркирана иглолистна дървесина, за която стопанката не представила никакви документи за произход. В Ракитово автопатрул при РУ-Велинград засякъл две каруци, управлявани от двама местни - И.С./76г./ и А.А./78г./. Възрастните мъже превозвали общо 3 куб. м незаконно добити дърва за огрев. Дървата са иззети, срещу тримата са образувани бързи производства. 

 

 

Търговище. Незаконна дървесина е открита и от полицаи от от ОДМВР- Тървище. На 4  октомври, съвместно със служители на РДГ-Шумен и РУ-Омуртаг, те предприели проверка в с. Кьосевци, община Антоново. Установено е, че близо до заведение в селото 55-годишният К.Д. от Търговище съхранявал 11,1  куб. м дърва за огрев, за които не представил документи за произход. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 235 от Наказателния кодекс по описа на РУ-Омуртаг.

     

Монтана. Контрабандни цигари са открити при проверка на лек автомобил, със софийска регистрация, спрян вчера на пътя в землището на Берковица.  Дежурен автопатрул на районното управление спрял за проверка лек автомобил, управляван от Б.Д./52 г./ от Монтана. В багажника на колата полицаите открили 10 кашона с 4 990 кутии цигари, без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство срещу Б.Д. за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК.

 

Видин. Криминалисти на областната дирекция разследват сигнал за въоръжен грабеж подаден вчера ком 5.10 часа на тел. 112.  Неизвестен засега извършител, въоръжен с пистолет, нахлул в търговски обект – бензиностанция на ул. „Широка” в областния град, заплашил продавач-консултанта и отнел 2100 лева. Работата по случая продължава, в РУ-Видин е образувано досъдебно производство по чл.198, ал. 1 от Наказателния кодекс.

 

Стара Загора. Извършител на кражба разкриха полицаи от Първо РУ - Стара Загора. Сигнал за престъплението подала на 4 октомври 34-годишна жена от Чирпан, която съобщила, че предния ден, от хотелска стая в областния град са й отнети вещи - часовник, чифт обеци и др. Полицаите скоро установили извършителя – З.А./40 г./ от Лясковец, област Велико Търново. Той е задържан първоначално за срок до 24 часа в Първо РУ - Стара Загора, повдигнато му е обвинение и с постановление на РП - Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа.

         

Бургас. Служители на ОДМВР разкриха извършители на кражби.  След сигнал на 4 октомври от 76-годишна бургазлийка  за отнета от дома й дамска чанта, полицаи от Първо РУ влезли в дирите на 34-годишната криминално проявената и осъждана Т.И. от Бургас, която проникнала в апартамента на първия етаж в кооперация на ул. «Цар Симеон І» през оставен отворен прозорец. Техни колеги от същото районно управление установили и задържали извършител на кражба на лаптоп, сребърни и други накити и  вещи, на обща стойност около 600 лева, за която съобщила собственичката - 21-годишна бургазлийка. Криминално проявеният И.А./27 г./ от с. Братово е  признал за стореното и върнал част от откраднатите вещи. Работата продължават служители на Първо РУ – Бургас. За броени часове е разкрит и мъж, отнел вчера следобед лаптоп от офис на ул. „Одрин“  - 60-годишният бургазлия Г.М. признал за кражбата и върнал откраднатия преносим компютър. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!