Информационен бюлетин - 20 октомври 2017 г.

Информационен бюлетин - 20 октомври 2017 г.

Плевен. Трима мъже са задържани за хулиганство. На 18 октомври във Второ РУ-Плевен бил получен сигнал от 20-годишна плевенчанка, че докато шофирала личната си кола "Ауди А3" била преследвана от лек автомобил "БМВ",  който препречил пътя й и предизвикал пътен инцидент на ул.„Сторгозия“. От автомобила слезли трима, счупили предното дясно стъкло на колата й и набили спътника й - 29-годишен от областния град. Пострадалият е приведен в болница с рани по лицето и тялото. В резултат на проведените бързи издирвателни действия извършителите са установени – 27-годишен и двама 18-годишни, от Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.325, ал.1 от НК. 27–годишният е привлечен като обвиняем по чл.325, ал.2 във връзка с чл.20, ал.2 от НК; по чл.144, ал.3 от НК и по чл.216 от НК, а един от 18-годишните е привлечен в качество на обвиняем за престъпление по чл.325, ал.2 във връзка с чл.20, ал.2 от НК и по чл.325, ал.3 във връзка с ал.2 от НК. Спрямо обвиняемите е взета мярка "задържане за срок до 72 часа" с постановление на наблюдаващия прокурор. Продължават процесуално – следствените действия.          

 

На 19 октомври служители на Второ РУ - Плевен проверили жилище  в града, обитавано от 22-годишен. В една от стаите бил открит сгънат лист хартия, със суха зелена тревиста маса около 2 гр, реагирала при полевия наркотест на марихуана. 22-годишният е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Уведомена е прокуратурата.

 

На 19 октомври, служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР и колегите им от РУ-Левски предприели операция срещу наркоразпространението. При проверка на адрес, обитаван от 29-годишен, били намерени съцветия от рода на конопа. В дома на 30-годишен бил открит плик със суха зелена тревиста маса - канабис. Уведомена е прокуратурата. За престъпление по чл.354 а от НК са образувани бързи производства.

          

Габрово. Полицаи задържаха четирима за притежание на наркотици. В дните 17 и 18 октомври, на територията на Габрово е проведена специализирана полицейска операция срещу престъпленията, свързани с наркотични вещества. В хода на предприетите действия, във вторник, около 10.10 часа, криминалисти задържали 32-годишен жител на областния град, у когото  открили свивка с марихуана. Два часа по-късно, полицейски екип спрял за проверка 29-годишен габровец. Откритата в джоб на дрехата му листна маса, дала положителна реакция на марихуана. На следващия ден, около 4 часа, служители на реда спрели за проверка лек автомобил „Сеат“, в който пътувал 18-годишен габровец. Установено е, че младежът носи четири пакетчета с бяло прахообразно вещество и таблетка, които реагирали на метамфетамин. В сряда в областния град бил задържан и 21-годишен местен жител, от когото полицаи иззели две свивки – една с марихуана и една с метамфетамин. Четиримата притежатели на дрога били задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване на случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.

 

Стара Загора. Към 19.07 часа снощи, в РУ-Гълъбово е съобщено за възникнало сбиване в кв. "Лозенец" в града. На място е установено, че Д.Т., /33г./, 34-годишната Т. А. и 15-годишен, всички от Гълъбово, са нанесли побой на 38-годишна жена и 16-годишен младеж от същия град. Пострадалата жена е настанена за лечение в болницата в Стара Загора без опасност за живота, а 16-годишният младежът е прегледан амбулаторно и освободен. Д. Т. е задържан за срок от 24 часа. В РУ - Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.129 от НК.

 

Варна. Криминалисти установиха и задържаха извършител на грабеж. Действията по разследването започнали, след като на 30 март постъпил сигнал за откраднат мобилен телефон от малолетен. В резултат на проведените оперативно – издирвателни действия, бил установен и задържан извършителят - Б.А./38 г./ от Варна, известен на полицията и осъждан. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районната прокуратура в града. След изтичане на 24 – часовата мярка за задържане, с прокурорско постановление на 38–годишния мъж е наложено задържане за 72 часа. Работата по случая продължава.

 

Към 14.40 часа вчера, в град Вълчи дол за проверка бил спрян В.Г./19г./ от града. У него служителите на реда открили 11 пакетчета, съдържащи суха тревиста маса. Направената експертна справка показала, че веществото е марихуана, с тегло 13,79 грама. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районната прокуратура в Девня. Мъжът е задържан с полицейска мярка за 24 часа.

 

Сливен. Мъж  и жена са задържани за кражба от златарско ателие в центъра на града. Според сигнала, подаден на 14 октомври, от магазина е откраднат златен синджир, около 10 грама, на стойност 1000 лева. В резултат на проведените оперативно–издирвателни действия, криминалистите задържали 19-годишния В.М. и 33–годишната Д.М., и двамата от Сливен. Пред разследващите двамата направили пълни самопризнания и върнали откраднатата вещ. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Перник. Служители на областната дирекция и колегите им от РУ–Радомир  установиха краден лек автомобил.          Четирима са задържани, като се изяснява тяхната съпричастност към случая.   Вчера, в Радомир бил проверен лек автомобил „Фолксваген Поло“, паркиран в центъра на града. Полицаите установили, че колата е с чужди регистрационни номера и има интервенция върху номерата на рамата. Били предприети оперативно-издирвателни действия и задържани трима мъже и жена, чиято съпричастност към извършеното престъпление се изяснява. С полицейска мярка за 24 часа са задържани 24-годишната Д.И., която е управлявала колата, 36-годишният К.Н., Б.Е./39 г./ и връстникът му И.В., всички от Перник. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

 

 

         

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

 

 

Водещи новини

Времето