Информационен бюлетин - 16 ноември 2017

Информационен бюлетин - 16 ноември 2017

 

Варна. Контрабандни цигари иззеха полицаи при операция срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол. В хода на предприетите действия, служители на отдел „Икономическа полиция” при ОДМВР – Варна извършили проверки в жилища, стопанисвани от 69-годишната А.Т. и от сина й А.Т. /35 г./. На адрес в село Белоградец, общ. Ветрино, и в апартамент във Варна били открити общо 39 900 къса цигари, необлепени с акцизен бандерол, от 24 различни марки. При претърсванията били намерени и 620 л ракия, разпределени в бидони. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. Уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Провадия.

 

Добрич. Към 19.45 часа на 13 ноември, в полицията било съобщено за прострелян мъж в частен имот в добричкото село Смолница. По първоначални данни след възникнал спор, прераснал в саморазправа, 64-годишен е стрелял по свой 72-годишен съселянин, който е починал на място. При извършените процесуално-следствени действия, в дома на извършителя са установени и иззети 34 патрона, калибър 22. С прокурорска мярка задържането му е удължено на 72 часа. Предстои внасянето на искане за задържането му  под стража.

 

Служители на РУ – Добрич разследват грабеж. Сигналът постъпил в полицията вчера, към 14.25 часа – десетина минути по-рано, в офис помещение по бул. „Добруджа” в областния град влязъл мъж, който със сила отнел пари от 23-годишна жена. Тя е приета за лечение в болница, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на Районна прокуратура - Добрич.

 

София. За броени дни служители на Шесто РУ разкриха извършител на кражба. Оперативните действия били предприети по сигнал, постъпил на 11 ноември от управител на заложна къща в ж.к. „Овча купел”, който заявил, че от обекта били откраднати златни накити и мобилен телефон. В резултат на предприетите по образуваното досъдебно производство оперативно- издирвателни действия бил установен и задържан с полицейска мярка до 24 часа извършителят на деянието - Д.В. /19 г./ от София. Откраднатите вещи са намерени и иззети. След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура, Д.В. е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 194 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок до 72 часа.

Враца. Вчера към 16.40 часа е получен сигнал от  55-годишен жител на с. Галиче за нанесен му  побой от полицай в дома му. По време на разговора е получено обаждане и от младши полицейски инспектор, който съобщил, че при връчването на призовка на 55-годишен от селото е бил нападнат от него. При първоначално извършената проверка е установено следното: Същия ден екип от двама полицаи  посетил адреса за връчване на призовка на мъжа, който при появата им отправил псувни и нанесъл удар по врата на единия полицай. При опита да го удари втори път, мъжът паднал и ударил главата си, прегледан е на място от пристигналия екип на Спешна помощ – Бяла Слатина,  отказал да бъде отведен за лечение. Приведен е в РУ-Бяла Слатина и предаден на прокурор за изясняване на случая. Започнато е  бързо полицейско производство по чл.269 ,ал.1 и чл.131 ал.2, т.4 от НК, работата по изясняването на всички обстоятелства около инцидента продължава под наблюдението на прокуратурата.

 

Търговище. Служители на РУ – Попово разкриха и задържаха извършител на две кражби. В хода на оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по сигнали за престъпленията, вчера полицаи задържали Н.Н. /26 г./ от село Ломци. Разследване показало, че той е автор на посегателства в Попово: между 24 и 26 септември проникнал чрез подбран или подправен ключ в тотопункт, откъдето откраднал 605 лева, съхранявани в каса; около два месеца по-късно, на 9 срещу 10 ноември, с взлом проникнал във фотоателие и отнел 250 лева. На Н.Н. е наложена полицейска мярка за неотклонение за срок до 24 часа.

 

Плевен. Жител на Гулянци попадна в ареста за кражба на кабели. 40-годишният мъж бил засечен вчера от полицаи на пътя между село Шияково и Гулянци да носи чувал, в който при проверка било установено, че има откраднат рекордоман. Той признал за стореното и посочил местата, откъдето е отнел проводника. Направени са огледи в село Шияково. Извършителят е задържан с мярка за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, във връзка с чл. 194, ал. 1 от НК. Работата на разследващите продължава, уведомена е Районна прокуратура - Никопол.

 

Наркотици са били открити у затворник. Вчера сутринта, служители от ГДИН извършили личен обиск в килия на 56-годишен мъж, изтърпяващ присъда в затвора в Плевен, при който намерили топче, съдържащо жълто прахообразно вещество с характеристика на амфетамин. То е иззето и предадено за лабораторен анализ. Работата на разследващите продължава по образуваното бързо производство за престъпление по чл. 354 а, ал. 3 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Плевенската районна прокуратура.

 

Пловдив. Трима тийнейджъри са засечени с наркотици в хода на специализирана операция, проведена от служители на Първо РУ в областния град. Във вторник, около  16 часа, на ул. “Георги Кондолов” било установено, че 14-годишен носи в себе си топче с марихуана. Часове по-късно, на ул. “Стефан Стамболов”, кутийка със същото съдържание и електронна везна били иззети от спрян за проверка лек автомобил “БМВ”. 19-годишният водач и пътник на същата възраст са отведени за срок до 24 часа в районното управление. По случаите има образувани бързи производства.

 

Хасково. Четирима мъже са задържани в арестите на Хасково и Димитровград за съхранение на наркотици. У двама от тях, на 25 и 37 години от Димитровград, били открити 2 г канабис и 2.1 г амфетамин на бучки. Снощи към 20,30 часа хасковски автопатрул спрял за проверка на улица „Червена стена“ в областния град лек автомобил, шофиран от 30-годишен мъж, с 23-годишен спътник. От тях били иззети 2 г амфетамин на бучки и 0.5 грама марихуана. По случаите са образувани бързи производства.

 

Кърджали. Четирима са задържани в РУ - Кърджали за притежание на наркотични вещества. При проверка на каравана в землището на село Македонци полицаи открили бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на хероин, и суха листна маса - марихуана. Трима младежи, на възраст 21 и 23 години, които празнували рождения ден на единия от групата, са задържани. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай. Криминалисти от ОДМВР проверили снощи в областния град 18-годишен, у когото открили суха листна маса, която при тестване реагирала на марихуана. Дрогата е иззета. Образувано е бързо производство.

 

Криминалисти от РУ - Крумовград установиха мъж, изпотрошил с камъни стъклата на лек автомобил „Фолксваген“, паркиран в града. Сигналът за произшествието е подаден вчера в 15.15 часа. При организираните издирвателни действия е задържан 33-годишен, чиито вандалски действия били продиктувани от личен мотив, свързан със собственичката на колата. Проверката по случая продължава по чл. 216, ал. 1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество.

 

Русе. Полицаи от Второ РУ задържаха двама, предизвикали скандал и нанесли побой на мъж. Потърпевшият сигнализирал в полицията за случилото се на 14 ноември, около 22.55 часа - в ресторант на ул. „Плиска“ двама клиенти започнали да обиждат управителя и съпругата му, а после му нанесли побой. Изпратеният на място екип от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ установил предизвикалите конфликта близо до заведението. При последвалата полицейска проверка те отказали да представят документите си за самоличност. Заради отказ да изпълнят и полицейските разпореждания за изясняване на сигнала, двамата били задържани и конвоирани до Второ РУ, където е установена самоличността им – русенци на 49 и на 27 години, баща и син. Оставени са в ареста за срок до едно денонощие. Случаят е документиран и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 1 от НК.

 

Сливен. В РУ - Нова Загора е образувано досъдебно производство за хулиганство. На 15 ноември, около 15.45 часа, на улица в града, 51-годишният М.А. влязъл в конфликт и саморазправа с мъж на 38 години. М.А. е задържан за 24 часа. Причините за конфликта са в процес на изясняване.

 

Видин. Жител на село Мареш е задържан за престъпление по чл. 235, ал. 2 от Наказателния кодекс. На 15 ноември, около 2.00 часа, полицейски служители спрели за проверка товарен автомобил „Ивеко”, движещ се в посока Гара Макреш. Превозното средство шофирал В.В. /39 г./, с него пътувал непълнолетният му син. В товарния отсек униформените установили 4 куб.м дърва без контролна горска марка и превозен билет, доказващ законния им произход. Незабавно били уведомени служители на горското стопанство, които при пристигането си са съставили констативен протокол и акт по Закона за горите. Автомобилът и дървата са задържани. Мъжът е приведен в полицейския арест за срок до 24 часа, на момчето е предоставена полицейска закрила. По случая работи РУ - Кула.

 

Враца. Полицаи от районното управление във Враца и от РУ - Козлодуй разкриха кражби. Към 1.40 часа днес в областния град, полицейски патрул забелязал двама мъже да носят чувал. Проверено е съдържанието на товара - ъглошлайф, тонколони марка, макара за въдица, моторен трион. Недалеч от мястото полицейските служители открили и два телевизора и стереоуредба. Установено е, че всички вещи са откраднати от къща  в кв. „Кулата“. В РУ - Враца е задържан Ц.С. /35 г./ от монтанското село Вирове. Образувано  е досъдебно производство.

На 14 ноември, в РУ - Козлодуй постъпил сигнал за извършена кражба от къща в града. Според информацията, оттам били откраднати към 285 лева и 66 л олио. След бързи издирвателни действия полицаи установили извършителя - В.М. /29 г./ от село Търнава. Част от парите  и 50 л от олиото са намерени и иззети. В хода на разследването  е установено, че В.М. е автор и на друга кражба от частен дом в Козлодуй.

        

БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ ПОСЕТИХТЕ САЙТА

НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И ЦИТИРАТЕ КОРЕКТНО ИНФОРМАЦИИТЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА!

 

Времето