Министър Плевнелиев ще направи първа копка по проект „Подобряване на физическата и жизнената среда на град Раковски”

Министър Плевнелиев ще направи първа копка по проект „Подобряване на физическата и жизнената среда на град Раковски”

На 15 април 2011 г., петък, от 15.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще направи първа копка по проект „Подобряване на физическата и жизнената среда на град Раковски”, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие”. Церемонията ще се проведе на ул. „Евгени Босилков” в града. На събитието ще присъства и зам.-министър Лиляна Павлова – ръководител на Управляващия орган на програмата.
Бенефициент на проекта е община Раковски. Срокът за неговото изпълнение е 15 юли 2011 г. Стойността на договора е 3 198 758,81 лева, от които 2 966 862,14 лева са безвъзмездна финансова помощ.
Проектът за подобряване на физическата и жизнената среда на града предвижда реконструкция и рехабилитация на улично осветление, реконструкция и рехабилитация на 1,732 км улична мрежа, изграждане на  1,553 км велоалея  по бул. „Г. С. Раковски” и благоустройство в парковата част на гр. Раковски.
След реализиране на дейностите по проекта голяма част от площите на изоставения в момента парк на града ще се затревят и ще се залесят с различна храстовидна растителност, ще се увеличат зоните за отдих и спорт, детските площадки. След рехабилитацията на уличната мрежа ще намалее времето за пътуване за моторни превозни средства. С изграждането на велоалеята много от жителите на града ще имат възможност да се движат по този маршрут с велосипеди.
Успешното реализиране на дейностите по проекта ще доведе до увеличаване на зоните за спорт и отдих и намаляване безопасността на движение на територията на община Раковски.

Времето