Омбудсманът Мая Манолова провери защо още няма светофар на входа за пловдивското село Марково

Омбудсманът Мая Манолова провери защо още няма светофар на входа за пловдивското село Марково
30 септември 2016 г.

    Омбудсманът Мая Манолова посети внезапно гр. Пловдив, за да провери защо не е изградена светофарната уредба на разклона за село Марково. 

       Припомняме, че на 2 септември т.г., след жалба на повече от 1000 души, живеещи в Марково, омбудсманът беше на опасното кръстовище на Околовръстен път и продължението на улица „Димитър Талев“, за да се информира на място за ситуацията. Тогава кметът на Община „Родопи“ Пламен Спасов и фирмата изпълнител на проекта обещаха публично, че до 30 септември светофарното съоръжение ще бъде факт, но днес това не беше така.




       „В началото на месеца поех ангажимент заедно с кмета на "Родопи" Пламен Спасов и фирмата изпълнител, че до 30 септември светофарната уредба ще бъде готова. Днес обаче видях, че нищо не се прави. Затова реших да дойда при кмета на Община „Родопи“, без да съм го уведомила за посещението и да го попитам защо излъга хората", каза пред журналисти Манолова.


       Омбудсманът подчерта, че ще настоява и за среща с кмета на гр. Пловдив Иван Тотев по повод множество въпроси, свързани с реконструкцията на Коматевско шосе. 


       „Когато изготвихме техническите проекти, очаквахме сума около 60 000 лева, но тя се оказа 160 000 лева. Тъй като разходваме публични средства, трябваше да преминем по процедури на ЗОП. Те минаха, събрахме оферти, вчера ги отворихме, избрана е фирмата и след минути подписваме договора“. Така оправда забавянето  на светофара Пламен Спасов. Той отново обеща пред омбудсмана, че до две седмици светофарната уредба ще бъде изградена.