Омбудсманът посрещна делегация от Турция по проекта „Отключи богатствата“

Омбудсманът посрещна делегация от Турция по проекта  „Отключи богатствата“
1 април 2016 г.

Омбудсманът Мая Манолова прие в институцията  представители на сдружение „Платформа АГОРА“, които в партньорство с Асоциацията за култура и солидарност на изселниците на Балканите – БАЛ-ГЬОЧ, представиха пред обществения защитник проекта „Отключи богатствата“.


Неговата цел е да стимулира обмена на знания, опит и ноу-хау от България към гражданското общество на Турция за създаване на устойчива мрежа от турски и български неправителствени организации, основана на антидискриминация, диалог между култури, религии и вярвания.




Проектът се финансира от Програмата за Диалог с гражданското общество между Европейския съюз и Турция - III, в частта Политически критерии, Лот 2: Антидискриминация, финансирана съвместно от ЕС и Република Турция.


„Благодаря на вас лично и на институцията на омбудсмана за възможността да бъдем тук, да ни приемете в натоварения си график, и да споделите опита на тази изключителна институция, за която нашите приятели от Асоциацията за култура и солидарност на изселниците на Балканите – БАЛ-ГЬОЧ има какво да научат  и отнесат като опит“, каза председателят на „Платформа АГОРА“ Емилия Лисичкова.




„Аз също благодаря, че избрахте институцията на омбудсмана като една от институциите, с които ще проведете срещи в България. На мен ми е изключително приятно да бъда ваш домакин, защото сте позитивни хора, които работят по каузата на благотворителността“, каза Мая Манолова. Тя представи пред своите гости кампанията „Великден за всеки“, които изявиха желание да я подкрепят.