ОМБУДСМАНЪТ МАЯ МАНОЛОВА ПОДКРЕПИ КАУЗАТА НА ФОНДАЦИЯ „МС – МОГА САМ“

ОМБУДСМАНЪТ МАЯ МАНОЛОВА ПОДКРЕПИ КАУЗАТА НА ФОНДАЦИЯ „МС – МОГА САМ“
        На 27 октомври 2015 г. омбудсманът Мая Манолова присъства на официалното представяне на фондация „МС – Мога Сам“ във Vivakom  Art Hall.       

На срещата председателят на фондацията Биляна Савова отправи молба към омбудсмана за подкрепа и съдействия по отделни случаи на хора, нуждаещи се от помощ, както и за посредничество с администрацията.
       

Омбудсманът Мая Манолова увери, че подкрепя инициативите на фондацията и ще окаже пълно съдействие за защита правата на хората с множествена склероза.
       

Фондацията е създадена да работи и помага на хора с множествена склероза и техните близки да се учат как да се справят сами и да бъдат информирани, за да могат сами да вземат осъзнати решения за собственото си здраве. Фондацията ще подкрепя хора с МС, изпаднали в крайно трудно социално положение, ще помага в търсенето на възможности за подобряване на живота им чрез намиране на домашна помощ и грижа, съобразена с техните нужди, търсене на работа и социална интеграция. След изпълнените проекти „Ден на колела – предизвикателството“ и „Писмо в бутилка“ – действащ и в момента – на срещата фондацията стартира най-новия си проект „МСМ - много специално меню“, свързан с приготвяне и доставяне по домовете на храна, специално създадена за хора с диагноза МС, желаещи да се хранят здравословно.