Омбудсманът организира дискусия на тема „Животоподдържащото лечение на трансплантираните пациенти”

Омбудсманът организира дискусия на тема „Животоподдържащото лечение на трансплантираните пациенти”
гр. София, 02 декември 2011г.

На 5 декември 2011 г. (понеделник) от 10.00 ч. в сградата на националния омбудсман – гр. София, ул. „Джордж Вашингтон” № 22, ще се проведе дискусия на тема „Животоподдържащото лечение на трансплантираните пациенти”, посветена на проблемите при посттрансплантационното наблюдение и лекарственото лечение.
 
Повод за организирането на форума стана проведената през м. септември среща на омбудсмана с представители на Българския съюз на трансплантираните пациенти, които го информираха за притесненията си, свързани с лекарственото лечение на претърпелите трансплантация граждани.
 
Целта на дискусията е да се сближат позициите на лекари, пациенти и институции по отношение на лечението на тази специфична група пациенти, което да им осигури качествена лекарствена терапия, както и предотвратяване на риска от отхвърляне на трансплантиран орган.
 
За участие в дискусията са поканени представители на Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Изпълнителната агенция по трансплантация, национално представени пациентски организации и водещи специалисти в областта на трансплантациите

Водещи новини

Времето