Омбудсманът на Република България г-н Гиньо Ганев е на официално посещение в Тирана по покана на народния защитник на Република Албания г-н Ермир Добиани

Омбудсманът на Република България г-н Гиньо Ганев е на официално посещение в Тирана по покана на народния защитник на Република Албания  г-н Ермир Добиани
31 май 2009г.

На разговорите между ръководителите на омбудсманските институции се обменя опит и информации за добри и лоши практики в работата на администрацията за спазване на правата и свободите на гражданите в двете страни.

Програмата предвижда разговори на българския омбудсман с висши представители на законодателната, изпълнителната и съдебната власти на Република Албания.

Вече се състояха срещите с председателя на Парламента на Албания г-жа Йозефина Топали и с председателя на Конституционния съд г-н Владимир Кристо. Българският омбудсман бе приет от президента на Република Албания г-н Бамир Топи.

Сътрудничеството между двете омбудсмански институции се развива успешно и плодотворно. Омбудсманът на Република Албания и негови сътрудници са посещавали България, включително за участие в международни конференции по правата на човека, организирани от българския омбудсман.

Настоящото посещение на омбудсмана на Република България в Република Албания ще допринесе за по-нататъшно развитие на приятелството, сътрудничеството, солидарността между омбудсманските институции на двете приятелски страни.

 

Времето