Анна Заркова от в. „Труд” и Стоян Георгиев от бТВ получиха Голямата награда в журналистическия конкурс на омбудсмана

Анна Заркова от в. „Труд” и Стоян Георгиев от бТВ получиха Голямата награда в журналистическия конкурс на омбудсмана

София, 26 януари 2009 г.

Тази вечер в Клуба на омбудсмана за втора поредна година Гиньо Ганев връчи Годишните награди на институцията за журналисти, които чрез своята работа са допринесли за разкриването на прояви на лоша администрация или нарушения на правата на гражданите от държавни и общински органи или от организациите, които предоставят обществени услуги.

Наградените журналисти бяха излъчени от петчленно жури с председател доц. Георги Лозанов и членове: доц. Весела Табакова, гл. ас. Димитър Найденов, преподавателят по Философия на правото в Софийския университет Емил Георгиев и началникът на отдел „Информационна политика” в администрацията на омбудсмана Анета Милкова.

Голямата награда на омбудсмана в категория Печатни медии беше за Анна Заркова, вестник „Труд”, за поредица публикации, свързани с престъпността и проблемът със защитата на свидетелите от правосъдната ни система.

Голямата награда в категория Телевизия беше присъдена на Стоян Георгиев, репортер в бТВ, за репортажът му „Една софийска улица”, излъчен в „Тази сутрин” и „бТВ Новините”.

В категорията Интернет-медиа журито присъди поощрителна награда за граждански рефлекс на www.zlatograd-240.com

Гиньо Ганев връчи Специална награда на Re TV за плуралистично представяне на значими обществено-политически теми, свързани с правото на всеки гражданин на добро управление и добра администрация.

Наградените журналисти бяха удостоени с почетен плакет на омбудсмана, грамота и парична сума.


Времето