Министър Лиляна Павлова ще направи символична първа копка на рехабилитацията на Петроханския проход

Министър Лиляна Павлова ще направи символична първа копка на рехабилитацията на Петроханския проход

Утре, 20 септември 2011 г., 12.00 ч., министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще направи символична първа копка на рехабилитацията на Петроханския проход. Обектът ще се ремонтира по проект „Транзитни пътища V” – Лот 18.

Ще бъдат рехабилитирани пет участъка от два важни второкласни пътя с обща дължина над 54 километра. - ІІ-81 София – Берковица - Монтана и ІІ-13 Монтана – Бяла Слатина – Кнежа - Плевен от републиканската мрежа и ще бъде изграден изцяло нов обход на гр. Берковица. Отсечките са на територията на областите Враца и Монтана.

Проектът предвижда още рехабилитация на големите съоръжения и съществуващите подпорни стени,  както и реконструкция на кръстовища.

Целта е да се подобрят качествата на пътната настилка, безопасността на движението и комфорта на пътуване през Петроханския проход.

Изпълнител на обекта е Сдружение „ Алпине – Пим”, гр. Монтана.

Стойността на проекта е над 23 млн. лв. без ДДС, като 65% от средствата са от Европейската инвестиционна банка, 35% от републиканския бюджет.

Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Уважаеми колеги,
Мястото на събитието е на км 72+706 от път II-81 „София-Берковица-Монтана” (местността „Чепраза”), преди Берковица на разклона за Вършец.

За журналистите е осигурен транспорт. Автобусът отпътува в 9.00 ч от сградата на АПИ на бул. “Македония” № 3.