Институцията на омбудсмана започва събирането на материали за участие в конкурса за журналисти

Институцията на омбудсмана започва събирането на материали за участие в конкурса за журналисти
10 октомври 2008г.

За втора поредна година националният омбудсман Гиньо Ганев ще отличи журналистите, които чрез своята работа са допринесли за разкриването на прояви на лоша администрация или нарушения на правата на гражданите от държавни и общински органи или от организации, които предоставят обществени услуги. Журналистическите материали за конкурса трябва да бъдат посветени на актуални и общественозначими теми.

Годишна награда на омбудсмана за журналисти има за цел да бъде форма на обществено признание към онези журналисти, които чрез работата си са доказали, че са истински говорители на справедливото обществено мнение и защитници на правата на хората.

Крайният срок за изпращане на материалите е 10 ноември 2008 г.

Журналистическите материали за участие в конкурса могат да бъдат изпращани от медиите и/или журналисти, от граждани и организации в канцеларията на омбудсмана на адрес: София, ул. „Джордж Вашингтон” 22 или на електронен адрес: pressoffice@ombudsman.bg

Наградата ще се връчва в четири категории:

? Печатни издания;

? Национални и регионални радиопрограми;

? Национални и регионални телевизионни програми;

? Интернет информационни и коментарни издания.

Номинациите ще се селектират от определено от омбудсмана жури, което ще оценява журналистическите материали, съобразно тяхната безпристрастност, обективност и обоснованост.

В конкурса за журналисти през 2008 г. ще бъдат присъдени по една Голяма награда във всяка от категориите и по една поощрителна награда.

Времето