Представители на омбудсмана Гиньо Ганев дадоха на управата в Гоце Делчев "Наръчници на пациента"

Представители на омбудсмана Гиньо Ганев дадоха на управата в Гоце Делчев "Наръчници на пациента"
19 юни 2008г.

Директорът на Дирекция „Жалби и сигнали на граждани”, г-жа Росица Тоткова, и представители на омбудсмана на Република България проведоха работна среща в Гоце Делчев със заместник-кмета г-н Валери Сарандев. На срещата бяха обсъждани усилията на националния омбудсман за популяризирането на практиките на доброто управление и защита на правата на гражданите на ниво местна власт. Г-н Сарандев прояви интерес към досегашната дейност на институцията на омбудсмана в работата й с общините и изрази готовност за включването и на община Гоце Делчев в инициативи за създаване и гарантиране на по-голяма прозрачност в управлението.

Г-жа Росица Тоткова предостави на Информационния център и общината в Гоце Делчев 500 броя от първия „Наръчник на пациента”, който националния омбудсман издаде в началото на тази година. Наръчникът ще съдейства за по-добрата информираност на гражданите относно правата, процедурите и изискванията, свързани с получаването на медицинска помощ.

„Това издание е много ценно за хората, защото намират в него изчерпателна и точна информация за правата си”, каза г-жа Росица Тоткова.

Времето