Гиньо Ганев даде на Силистра Наръчници на пациента

Гиньо Ганев даде на Силистра Наръчници на пациента

12 май 2008г.

Омбудсманът Гиньо Ганев прие обществения посредник на Силистра – Румяна Чанкова. На срещата бяха обсъждани приоритетите на националния омбудсман през 2008 г., както и ангажиментите му към проблемите в здравеопазването. Наскоро омбудсманът на Република България представи пред медиите първия „Наръчник на пациента”, чиято цел е да съдейства за по-добрата информираност на гражданите относно правата, процедурите и изискванията, свързани с получаването на медицинска помощ.

Румяна Чанкова сподели за огромния интерес, който съществува по отношение на Наръчника на пациента и каза, че благодарение на омбудсмана с него вече разполагат Регионалната организация на слепите, Областната организация на инвалидите, Информационен център при община Силистра, КНСБ, Организация „Диабет” и други организациите в Силистра.

„Интересът е голям, защото хората намират точна информация за правата си. Това издание е много ценно за хората, затова ще помоля господин Гиньо Ганев да предостави още Наръчници на пациента за Силистра”, каза обществения посредник на Силистра г-жа Чанкова.



Водещи новини

Времето