Гиньо Ганев обсъди проблемите на децата с представители на държавните институции

Гиньо Ганев обсъди проблемите на децата с представители на държавните институции
13 февруари 2008г.



„За правата на децата – отговорност отвъд нормативните текстове” бе темата на работната среща на Гиньо Ганев с представители на държавните институции, в чиито отговорности са политиките за децата.

След като наскоро Гиньо Ганев се срещна и с представители на най-големите граждански организации, работещи по проблемите на децата, омбудсманът дискутира тези проблеми и със заместник-министри и други представители от Министерство на труда и социалната политика, Министерство на здравеопазването, Министерство на образованието и науката, Министерство на финансите, Министерство на правосъдието, Министерство на вътрешните работи. Активно участие в този диалог взеха и Ширин Местан, председател на Държавната агенция за закрила на детето, Кемал Еюп, председател на Комисията за защита от дискриминация и Гергана Дрянска, директор на Изпълнителна агенция за социално подпомагане.

На работната среща бе обсъдено и предложението на гражданския сектор за създаването на Обществен съвет по правата на децата към омбудсмана на Република България. „В качеството ми на Национален омбудсман, изразявам воля да се създаде такъв обществен съвет по проблемите на децата с участието на гражданските структури и на държавни органи, без да се накърнява автономията и правомощията на тези организации и структури”, каза Гиньо Ганев.



Водещи новини

Времето