Омбудсманът дарява лакомства и учебни принадлежности на деца в неравностойно положение

Омбудсманът дарява лакомства и учебни принадлежности на деца в неравностойно положение
18 декември 2007 г.

    Екип на омбудсмана на Република България дари днес лакомства и учебни принадлежности в Дома за деца и младежи с умствена изостаналост в Горна баня. В дома са настанени 90 деца и младежи на възраст от 3 до 18 години с диагнози тежка и дълбока умствена изостаналост и съпътстващи заболявания – детска церебрална парализа и вродени малформации.

    Даренията в дома се превърнаха в традиция за институцията, която миналата година дари за малчуганите сушилна машина, купена с доброволно събрани лични средства.
    

    Специалистите, работещи в дома, бяха поздравени с поздравителен адрес от омбудсманa Гиньо Ганев за пълноценните грижи, полагани за децата, както и за усилията им да гарантират тяхното равноправно положение.

    „Дълбоко съм убеден, че децата заслужават много повече от декларираната съпричастност на институциите. Грижата за тях трябва да се превърне в ежедневие и неуморни усилия на цялото общество. Добротворството и отзивчивостта към болките и проблемите на децата в неравностойно положение са мяра за нашето гражданско достойнство” – гласи писмото на Гиньо Ганев до ръководния екип на детското заведение.

Времето