Омбудсманът Гиньо Ганев прие президента на ирландската Комисия по човешките права Маурис Манинг

Омбудсманът Гиньо Ганев прие президента на ирландската Комисия по човешките права Маурис Манинг
18 октомври 2007 г.

    Омбудсманът на Република България Гиньо Ганев прие Маурис Манинг - президент на ирландската Комисия по човешки права. В срещата взе участие и г-н Кемал Еюп, председател на българската Комисия за защита от дискриминация.

    Маурис Манинг беше запознат с политиките на националния омбудсман на България. Гиньо Ганев посочи, че дейността си омбудсманът подчинява на разбирането, че правата на хората са основополагаща ценност на общия европейски дом. Участниците в срещата се обединиха около идеята, че върховенството на закона, трябва да бъде съчетано с върховенството на правата на човека. Омбудсманът изтъкна своето убеждение, че това се постига като държавната и местна власт в цялата тяхна йерархия прилагат принципите на добро управление и добра администрация. Подчертана беше общата воля правозащитните институции в държавите от Европейския съюз да работят в тясно взаимодействие.

    Гиньо Ганев връчи почетния плакет на българския омбудсман „Многоусърдие и съгласие” на президента на ирландската Комисия по човешки права, за неговия принос в защитата на човешките права.


Водещи новини

Времето