Започна работата на експертната група за преглед и анализ на нормативната уредба, свързана със сметките за топлоенергия

Започна работата на експертната група за преглед и анализ на нормативната уредба, свързана със сметките за топлоенергия
13 септември 2007 г.

    С конкретни предложения за усъвършенстване на нормативната база ще излезе работната група за преглед на нормативните документи, свързани с начина на отчитане и изчисляване на потреблението на топлинна енергия през отоплителен сезон 2006-2007 г. Това стана ясно след първото заседание на сформираната от омбудсмана на Република България експертна група, което се проведе днес в канцеларията на институцията.

    Специалистите от комисията изслушаха обобщен доклад за жалбите и предложенията на граждани, постъпили в канцеларията на омбудсмана във връзка с получените изравнителни сметки на фирмите за топлинно счетоводство.

    В дискусията взеха участие Кирил Ерменков от Българския енергиен форум, Ботьо Димитров от Федерацията на потребителите, Богомил Николов от Българската национална асоциация на потребителите, Любка Георгиева от Министерството на икономиката и енергетиката, Васил Лозанов от ДКЕВР, Стефан Дочев от "Топлофикация - София"АД, Николай Колев от Института по инженерна химия към БАН, юристът Елена Гоцева, експерти и консултанти от институцията на омбудсмана.

    Под председателството на Кирил Ерменков работната група прие план за формулиране на корекции и промени в текста на наредбата, според който в близките дни всеки от участниците в срещата ще изпрати своите предложения за усъвършенстване на нормативните текстове. На следващото заседание на комисията вариантите за изменения ще бъдат представени и обстойно анализирани.

Времето