Сказка за туй как явочница Слава узаконила строеж на агент Сава

Сказка за туй как явочница Слава узаконила строеж на агент Сава

Имало едно време един предприемач, който излял тонове бетон на девствен бряг в природен парк с подправено разрешение, тоест незаконно, ама до немай къде.

Хванали го, съдили го. Съдът решил, ама решил до последна инстанция, че строежът е незаконен и трябва да се руши.

Но един чичко на име Симидчиев, на когото държавата плащала да прилага закона и да руши незаконното, решил да пита съда верно ли, аджеба, трябва да спази закона и да руши.

Пак се сбрал съдът, мислил, мислил 10 пъти и на 11-я казал – чичко Симидчиев, не си длъжен да рушиш, не си длъжен да ги спазваш законите, не е твоя работа това.

И така, предприемачът си довършил строежа, продал си апартаментите и живял дълго, щастливо и охолно, а бетонът окончателно покорил брега.

Лека нощ деца.

Бекстейдж:

Щеше да е прекалено сложно ако действащите лица в приказката бяха нормални предприемачи и съдии, но те не са.

Предприемачът е Доган или агент на ДС “Сава” чрез подставени лица. Конкретно лицето с парите е Николай Вълканов, бивш мултак, собственик на “Минстрой”, която пък е собственик на “Персонал инженеринг”, която пък е собственик на “Саут Уест”, която пък изкупила борчовете на “Краш-2000” заедно с имотите й. Агент Сава бил разглобил държавата на чаркове и я раздавал на близки хора. На Вълканов дал един голям чарк за стотици милиони. Иначе в свободното си от раздаване време агент Сава поработвал в Минстрой като консултант срещу някой и друг милион.

Строежът е вилното селище на Краш-2000 “Златна перла” в природен парк Странджа, който получил одобрение с писмо от МОСВ. Това писмо отишло някак, но не се знае как при кмета на Царево Петко Арнаудов или агент на ДС “Иванов”. Сигурно с пощенски гълъб или по таен ДС-канал, защото от МОСВ писмото не е изведено, понеже било фалшифицирано… Но преди да се разбере за фалшификата агент Иванов тутакси дал на агент Сава разрешение за строеж и бетоновозите тръгнали.

Паркът обаче се оказал проблем, разпискали се зелените феи, та спрели строежа. “Няма парк, няма проблем” – казал агент Иванов на съдиите и съдиите казали: “Така е, няма парк!”. Вярно, преди това съдът получил от кмета теренче за хотелче на брега.

Теренче за хотелче получила и щерката на съдията Икономов, който казал “Няма парк”, но не там и не от същия кмет, че щяло да бъде съвсем ачик.

Зелените феи вече надали мощен рев и парламентът спрял съдиите с хотелчетата като изковал специален закон, но с вратички.

Организирали се бетоновозните глави и набързо приели устройствен план как да си налеят бетона през вратичката. Само че плана не им го приели веднага, а сред съдиите се намерили и такива без мераци за хотелчета, които обявили строежа на агент Сава за абсолютно незаконен и рекли: “Ще се руши!”

Но агент Сава и агент Иванов не се отказвали и пак и пак се съдили, докато стигнали до нужния агент, или по-точно явочник и още по-точно: съдия Славка Найденова, докладчик и председател на състав по дело № 4714/2010 на ВАС завършило на 19 април 2010 с безумното решение, че държавните институции не са длъжни да спазват законите. ДНСК не е длъжна да разруши Златна перла. Окончателно решение!

Славка Лазарова Найденова, съдия във ВАС, съдържател на явочна квартира с псевдоним “Вахта”.

Туш! Завеса.

***

Водещи новини

Времето