Кадър от дългата резервна скамейка

Биволъ / / https://bivol.bg/vazproizvezhdane.html
Кадър от дългата резервна скамейка

Органът на социалистическата партия “Дума”, който съществува благодарение на парите на търговци на смърт като Манджуков и представители на организираната престъпност като Гущеров (според посланик Пардю), използва разследване на Биволъ за партийната си пропаганда.

В копирания от нашия сайт текст удобно е пропуснат следният ключов коментар:

Кръгове от НПО

Една от причините ЕС да спре еврофондовете при предишното управление на Тройната коалиция беше откритата наглост с която фирми от обръчите на властта усвояваха евросредствата. Най-фрапантен беше случаят с “потомствения социалист” Марио Николов, който в крайна сметка беше осъден, но съдружникът му в престъпната (според ОЛАФ) група Людмил Стойков, спонсор на президента-агент “Гоце” избягна правосъдието.

Към тези фирми трябва да се причислят и многобройните НПО приближени до БСП, ДПС и НДСВ, специално създадени, за да се захранват с пари от европроекти. Случаят с кръга около Нона Караджова и многобройните сдружения и обединения на сдружения, печелещи проекти там, където ГЕРБ е на властови позиции възпроизвежда същия модел.

Колкото до госпожа Ковачева, която сега ще бори корупцията не като шеф на НПО, а като министър, редно е читателите на Дума да са наясно и с политическата и биография.

Вижте следния кадър от портал Европа. Само преди четири години шефката на “Прозрачност без граници” се явява като подгласник на агент Еленков в листата на ОБТ за евроизборите. Преди да бъде огласен като агент на Държавна сигурност, Кръстьо Петков беше депутат от Коалиция за България.

Capture_decran_2011-11-23_a_19.10.24

Възпроизвеждане на същия модел, съгласно който е съвсем в реда на нещата един кандидат от “лявата” листа на бившия агент Еленков да се трансформира в “десен” министър на правосъдието в правителството на бившия трафикант на амфетамини Борисов.

***

Водещи новини

Времето