Защитена комуникация с Cryptophone

Биволъ / / https://bivol.bg/cryptophone.html
Защитена комуникация с Cryptophone

Много преди скандалите с незаконното подслушване в България Биволъ обучаваше своите читатели как да защитават своите комуникации (виж списъка с тематичните статии). Днес, след разкритията на Едуард Сноуден за глобалното и тотално следене на телефонната и интернет комуникация от американските служби, темата отново е на дневен ред.

Програмите за защитен чат с протокола OTR са безплатни и широко разпространени, а ако се използват грамотно в съчетание с VPN или TOR дават достатъчно добро ниво на защита от локализиране. Много хора обаче предпочитат гласовата комуникация и искат да бъдат винаги достъпни със SMS, като едновременно държат на конфиденциалността поради професионални или лични причини. Cryptophone съчетава всички тези изисквания и предлага най-доброто от технологията за защита от незаконно подслушване.

Брониран телефон

След последните скандали с подслушванията у нас стана ясно, че милионите дадени от Европа за пазене на шенгенската граница са инвестирани в подслушвателна техника, използвана не по предназначение. Мобилната техниката за прихващане на телефонни разговори става все по-компактна и по-достъпна като цена. Тя е достъпна и за частни структури, които съвсем нямат за цел да предотвратяват престъпления, а използват подслушването за икономически и политически шпионаж и шантаж.

Cryptophone успешно противодейства както на държавно санкционираното подслушване, така и на частните шпиони. Всички разговори и есемес съобщения, разменени между два криптофона, са защитени с непробиваем алгоритъм. Нито службите, нито частните структури, които се занимават с подслушване имат шанс да го разбият. Те ще разберат, че се води кодиран разговор, но нямат нито правен, нито технически механизъм, за да го разкодират. При криптофоните шифрованият канал протича между самите телефони и не зависи от посредник, който може да бъде принуден по съдебен или друг ред да разкрие ключа на комуникацията. Разбира се, възможни са и некриптирани разговори и есемеси до всеки мобилен или стационарен телефон.

Последният модел C500, който външно по нищо не се отличава от популярен модел на Samsung, предлага допълнителни специални защити срещу атаки през радиомодула и интернет свързаността. Той може да засича така наречените “кечъри”, известни в България и като “цецомобили”. Телефонът съобщава на собственика си за опита да го подслушват и предприема контрамерки.

Доверието в криптографията използвана от Cryptophone стъпва на експертизата на производителя – немската фирма GSMK, която предлага пълна гама от стационарни, GSM и сателитни решения за защитена комуникация. Освен това програмният код на CryptoPhone е отворен и достъпен за всеки, който разбира от програмиране и иска да се увери, че в софтуера няма бъгове, или нещо по-лошо – вратички към разбиване на алгоритъма от цивилни или униформени хора.

Бивол ООД установи партньорство с GSMK и е оторизиран дистрибутор на техните продукти в България за неправителствения сектор. От днес е възможно да се поръча и последния модел C500, а през лятото два утвърдени модела: C400 и G10i+ са на промоционални цени. Предлагаме и специални отстъпки за журналисти.

Можете да разгледате наличните модели на CryptoPhone от каталога в нашия виртуален магазин и да изпратете запитване за по-подробна информация и цени.

***