Мондешки преградил общински път с незаконно КПП

Мондешки преградил общински път с незаконно КПП

Бариерата и КПП-то пред имението на братята Момчил и Младен Мондешки в с. Орешак, община Троян, се оказаха незаконни. Екип Биволъ засне подстъпа към сараите на Мондешки по време на репортаж за чудодейното забогатяване на братята. Момчил Мондешки е единият от героите в разговорите #Яневагейт и се счита за приближен на Делян Пеевски.

“Бариерата и т.нар. КПП, представляващо фургон, се намират се на ул. „Данчо Василешки“ – общинска собственост”

Това твърдят днес от община Троян, след като преди няколко дни Биволъ изпрати въпроси дали бариерата е законна.

Повод за запитването до общината стана новината, че главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал след медиен репортаж за преграждане на общински път от депутат на СДС.  Възложена е проверка “с оглед данни за извършено самоуправство – престъпление по чл. 323 от НК.” – пише в прессъобщение на Прокуратурата. 

Данните за извършеното от Мондешки съвпадат едно към едно с тази дефиниция.

“Непосредствено след извършената от нашите служители проверка бариерата е премахната. Също така, в Община Троян е входирана молба за отдаване под наем на терен – общинска собственост за разполагане на преместваем обект (КПП), която се процедира.” – уточняват от общината.

Очевидно там имат намерение да “се процедира” за узаконяване на незаконното КПП без братята да понесат санкции по закон. Предстои все пак да видим дали прокуратурата ще подгони Мондешки за самоуправство или ще си затвори очите, прилагайки двоен аршин.

Седмица след репортажа за Мондешки, шофьорът, операторът и репортерът от екипа на Биволъ, който посети Беклемето, се оказаха обект на проверка от страна на РПУ Троян. Операторът беше накаран да подпише протокол, че няма да доближава собственикът на „Солид 85“ – Младен Мондешки. Репортерът на Биволъ Димитър Стоянов пък е призован да дава показания в Троян, въпреки възможността да бъде разпитан по делегация в София. Неотдавна той е получил и втора призовка.

 

***

Водещи новини

Времето