Нелегален цех за таблетиране на синтетични наркотици е разбит от антимафиоти в софийското село Антон

Нелегален цех за таблетиране на синтетични наркотици е разбит от антимафиоти в софийското село Антон

Иззети са около 40 килограма амфетамин субстанция и таблетки, около 200 кг таблетки – с  графичното лого и надпис на запазена търговска марка “Камагра”, таблетиращи машини и др. Трима са задържани, по случая е образувано досъдебно производство

* Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Служители на отдел “Наркотици” и сектора “Компютърни престъпления и интелектуална собственост” на ГДБОП и ДАНС провели вчера съвместна операция за пресичането на дейността на организирана престъпна група, таблетирала синтетични наркотици. В хода на операцията са задържани трима,  действали  на територията на столицата и с. Антон, Софийска област – Е. И. /45 ./, И. А. /36 г./ и Н. И. /30 г./ - и тримата от София, които досега не са известни на органите на реда с криминално прояви.
На адрес на имот в с. Антон, обитаван от Е.И. и в ползвани от него стопански сгради  - бивш краварник, и хлебопекарна, съвместните екипи открили и иззели около 40 килограма амфетамин субстанция и таблетки, около 200 кг таблетки – с  графичното лого и надпис на запазена търговска марка “Камагра” - вещество, подобряващо сексуалната потентност, което е притежание на българска фирма /”Борола”ООД/. Установено е, че продуктът е произведен без съгласието на правопритежателя  - престъпление по смисъла на чл.172Б от НК. Открити са и много анаболни препарати и таблетки с неустановен засега състав.
От същите имоти - жилище на Е.И. в селото и допълните постройки, антимафиотите  иззели и три таблетиращи машини и много поансони /специална матрица за отпечатване на знака/ с характерното лого на таблетки екстази. Спецполицаите намерили още две блистериращи  смесително - сушилна машини, а също 5 кантара и голямо количество помощни за таблетирането на синтетичната дрога вещества .
По случая  е образувано досъдебно производство в ОСлС при Софийска окръжна прокуратура. Процесуално-следствените действия продължават. и

Водещи новини

Времето