Антимафиоти от ГДБОП проведоха специализирана операция за противодействие на трафика и разпространението на наркотици

Антимафиоти от ГДБОП проведоха специализирана операция за противодействие на трафика и разпространението на наркотици

В хода на операцията от жилища на територията на ОДМВР-Благоевград са иззети общо 290 000 евро, 24 500 лева, 6 700 долара, газов пистолет, преправен в боен и 250 патрона за него, 900 грама кокаин, 726  хероин и 970 грама амфетамин. Задържани са шестима, сред тях – лидерът на престъпната група О.А. от петричкото село Тополница

* Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на трафика и разпространението на наркотици на територията на страната бе проведена тази сутрин съвместно от служители на ГДБОП, колегите им от звената в областните дирекции на МВР в Благоевград и Стара Загора и полицаи от съответните регионални структури.
В рамките на процесуално-следствените действия по досъдебно производство са претърсени домовете на членове на организирана престъпна група, откъдето са иззети различни наркотици и вещи.
На територията на ОДМВР – Благоевград сред атакуваните от спецполицаите адреси е бил домът на лидера на престъпното сдружение О.А. от петричкото с.Тополница. От там антимафиотите иззели 300 грама амфетамин, 55 хил евро, 4500 щатски долара, 12 мобилни телефона. В жилището спецполицаите открили и злато, луксозни часовници, а във вилата му в местността Попина лъка край Сандански – 24 мобилни телефона и коло 100 СИМ карти, които също са иззети.
Служителите на звената за борба с организираната престъпност се насочили и към втори адрес в същото село – на М.Я./40 г./, където се натъкнали на малко наркодепо – 500 грама амфетамин и 200 грама хероин. От трета къща в петричкото село – на А. Т. /43 г./ са иззети намерените 2965 евро и 2100 щатски долара. От жилищния имот на В.К./42 г./_ спецполицаите прибрали намерените 250 патрона /калибър 7,65/, и преработен в боен газов пистолет.
Следващата точка от оперативния “маршрут” на антимафиотите е санданското с. Вълково – там в дома на В.П. са открити и иззети почти килограм /925 грама/ кокаин, над половин кило хероин, 170 гр амфетамин, както и  107 хил. евро, 4500 лв, а също електронна везна и 8 мобилни телефона.
Друга къща в с. Вълково  - на А.Х., също била обект на проверка. От това жилище антимафиотите иззели 20 хил. лв, електронна везна, пет мобилни телефона и половин кило златни накити.
На шестимата е наложена полицейска заповед задържане за 24 часа. Процесуално-следствените действия за изясняване на цялостната престъпност на групата продължават.

Времето