Трима дилъри на наркотици задържаха столични полицаи

Трима дилъри на наркотици задържаха столични полицаи

У единия е открит половин килограм амфетамин

При специализирана полицейска операция столичните криминалисти от сектор “Наркотици” задържаха трима наркодилъри. Около 17,30 часа вчера, до дома, където живее е задържан 31-годишният И.Й. и у него е намерен плик с близо 10 грама амфетамин. При претърсване в дома му са открити още 2 пликчета с марихуана. И.Й. е криминално проявен и два пъти задържан преди това за притежаване на наркотици. Случаят се подготвя за доклад в СРП.
По-късно през нощта, на 4 срещу 5 март при продължилата полицейска акция, на етажна площадка в блок в ж.к. “Сердика” криминалистите задържали 30-годишният И.О., у когото е намерен около половин килограм амфетамин. В момента на задържането, той отивал да “зареди” разпространителката С.И. на /20г./, която живее в блока. При претърсването на жилището й са намерени различни разфасовки с марихуана, с общо тегло около 60 грама. “Зареждачът” е известен на полицията за множество грабежи и кражби. Дилърката С.И. е под домашен арест за разпространение на наркотични вещества. Материалите по този случай се подготвят за доклад в СГП.
Очаква се днес на задържаните да бъде наложена мярка за неотклонение “зЗадържане под стража”. Работата по случаите продължава.

Водещи новини

Времето