Полицейска операция “Недосегаемите” се провежда на територията на столицата

Полицейска операция “Недосегаемите” се провежда на територията на столицата

Йерархично изградени структури от организирана престъпна група  за данъчни престъпления и изпиране на пари са нанесли щети на републиканския бюджет в особено големи размери. Колеги, видеоматериалът е готов!

Специализираната полицейска операция е за документиране и пресичане на дейността на йерархично изградена организирана престъпна група  за извършване на данъчни престъпления и изпиране на пари. Операцията е резултат от мащабно разследване, довело до идентифицирането на криминалната структура.
Установено е, че чрез незаконната си дейност организацията е нанесла щети на републиканския бюджет в особено големи размери.
С операцията е предотвратено нанасянето на допълнителни щети за републиканския бюджет в размер на милиони лева. Извършени са претърсвания на 36 адреса и офиса в кварталите “Малинова долина”, “Бояна”, “Манастирски ливади”, “Студентски град”, “Красно село”, “Дървеница”, “Люлин”, “Захарна фабрика” и централната градска част.
Отведени за разпити са 16, които имат отношение към дейността на организацията.
Иззети са компютърни конфигурации, банкови и счетоводни документи, наркотични вещества и парични средства с неизяснен произход.
Действията по разследването се извършват съвместно от МВР, ДАНС, Националната следствена служба и НАП, под прякото наблюдение и ръководството на магистрати от Върховна касационна прокуратура и Софийска градска прокуратура.

Част от задържаните са криминално проявени, срещу други се водят следствени дела за аналогична престъпна дейност, за което са им повдигани обвинения.
Допълнително ще ви информираме за мерките, които ще бъдат наложени на задържаните.

Колеги, видеоматериалът е готов!