Организирана мафиотска структура за незаконна хазартна дейност и пране на пари е задържана от служители на ГДБОП

Организирана мафиотска структура за незаконна хазартна дейност и пране на пари е задържана от служители на ГДБОП

Операцията е проведена тази нощ на територията на столицата и Гоце Делчев; предоставяме видеоматериал

Организирана мафиотска структура, занимаваща се с незаконна хазартна дейност и пране на пари бе разбита при операция на ГДБОП тази нощ на територията на София и  Гоце Делчев.
На Аерогара-София е задържан лидерът на престъпната структура  Б.М. /29г./. Групата, базирана в Гоце Делчев се е занимавала с незаконен хазарт, изнудване, рекет, лихварстово и пране на пари.
Рано тази сутрин специализирани екипи на ГДБОП, барети от специализирания отряд за борба с тероризма във Враня и полицаи от териториалното звено в Благоевград блокираха базите на престъпната структура в Гоце Делчев. Задържани са шестима, като при обиските в квартирите, обитавани от членовете на престъпната група са иззети голям брой нотариални актове, записи на заповеди, лускозни автомобили от марките “Порше”, “Ягуар”, “Ауди S8”, “Фолксваген Туарег”, “Мерцедес”. На много от документите стоят имена на хора,  които през годините са били изнудвани да прехвърлят имуществото си. Участниците в престъпната структура, оперирала с огромни парични потоци и притежаваща имоти в София, планински и морски курорти не упражняват законна трудова дейност и не плащат данъци и осигуровки към държавата.
Лицата са задържани със  заповед за 24 часово полицейско задържане, като предстои повдигане на обвинения от прокуратурата.
 Работата по документиране на престъпната дейност продължава.