Кристалина Георгиева ще посети утре Националния учебен център на "Гражданска защита" в Монтана /покана/

Кристалина Георгиева ще посети утре Националния учебен център на "Гражданска защита" в Монтана /покана/

Представителството на Европейската комисия в България организира транспорт за журналисти от София до Монтана и обратно (отпътуване от София за Монтана в 9 часа, връщане в София около 17.30 часа на 23 април (петък) 

Членът на Европейската комисия, отговарящ за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и отговорите при кризи г-жа Кристалина Георгиева ще посети Националния учебен център на "Гражданска защита" в Монтана на 23 април 2010 г. (петък). Посещението е част от програмата на Комисар Георгиева за установяване на контакти и запознаване с подготовката и условията на работа на българските институции и организации, свързани с международното сътрудничество, хуманитарната помощ и отговорите при кризи.
При обиколката си в Националния учебен център на "Гражданска защита" г-жа Георгиева ще бъде придружена от заместник-министъра на вътрешните работи Павлин Димитров, от директора на Главна дирекция "Гражданска защита" в Министерството на вътрешните работи инж. Стефко Бурджиев и от експерти от МВР.
Комисар Георгиева ще се запознае на място с учебните зали и материалната база на комплекса.

Центърът е лицензиран от Националната агенция за професионално образование и обучение. Дейността му стартира през септември 2005 година. Със средства от ЕС е изграден първият симулатор за химически аварии по проект за  провеждане на международното учение EU TACOM- SEE 2006  – „Преодоляване на последиците от терористични актове в Югоизточна Европа”. То беше организирано по линия на Механизма на Общността в областта на гражданската защита от 23 до 27 юли 2006 г. в България. 
Европейският комисар лично ще се включи в тренировъчни симулации на авария на химически завод и спасяване на пострадали от развалини и от автокатастрофа.

В края на посещението си в Националния учебен център на "Гражданска защита" Кристалина Георгиева и придружаващите я лица заедно с началника на центъра инж. Николай Пенчев ще дадат пресконференция.
 
Уважаеми Колеги,

За ваше улеснение при отразяването на посещението, Представителството на Европейската комисия в България организира транспорт за журналисти от София до Монтана и обратно (отпътуване от София за Монтана в 9 часа, връщане в София около 17.30 часа на 23 април (петък).
За допълнителна информация и записване ще Ви очакваме на телефони 933 53 38 и 0899 211 871 до 18:00 ч днес, 22 април 2010 г. (четвъртък).