Отново задържаха автокрадеца Р.Ц., известен като “Чичо Цък”

Отново задържаха автокрадеца Р.Ц., известен като “Чичо Цък”

Двама негови съучастници също са арестувани. Успешната операция е реализирана от криминалисти на ОДМВР-София във взаимодействие с Районна прокуратура-Елин Пелин; Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Криминалисти от ОДМВР-София разкриха организирана престъпна група, изнудвала собственик на откраднат джип. Успешната операция преминала при отлично взаимодействие с Районна прокуратура-Елин Пелин. Возилото било противозаконно отнето на 6 април в село Макоцево. Полицаите влезли в следите на престъпната група непосредствено след извършването на кражбата. Установили, че лидер на групата е небезизвестният Р.Ц. /39 г./ с прякор “Чичо Цък”. Той действал в съучастие с П.Г. /45 г./ от Макоцево и Г.Г. /30г./ от с. Селановци.
Полицаите установили, че Р.Ц. се укрива във вила в с. Долно Камарци. По време на задържането той се опитал да избяга, но след кратко преследване бил задържан. Автокрадецът бил обявен през март за общодържавно издирване, тъй като имал да излежава още 1 г и 17 дни за друго престъпление. Един от съучастниците му – П.Г.  бил заловен от служителите на реда малко по-късно в центъра на Макоцево. Той бил  посредник при “сделката” за връщането на джипа “Мицубиши Паджеро”. У него са открити и поисканите като откуп 2 000 лева.
П.Г. е криминално проявен, известен за кражби и противозаконни отнемания на МПС. Последният член на групата – Г.Г. също е задържан от органите на реда в с. Саранци.  Откраднатото возило- “Мицубиши Паджеро” било открито от полицейските служители близо до микроязовир край с. Горно Камарци.
В хода на разследването криминалистите  установили, че собственикът на откраднатия джип бил рекетиран от същата група преди няколко месеца, когато му бил откраднат лек автомобил БМВ, но тогава не сигнализирал в полицията и платил поискания откуп от 2200 лв. 
Тримата стари познайници на полицията са задържани с полицейска мярка за 24 часа. По случая се води досъдебно производство.

Водещи новини

Времето