Предстоят проверки на произхода на капиталите, вложени в строителство в курорта "Пампорово"

Предстоят проверки на произхода на капиталите, вложени в строителство в курорта "Пампорово"

Противодействие на наркоразпространението е другото направление, по което ръководството на МВР очаква резултати от областната дирекция в Смолян

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев откри Републиканското първенство по волейбол за служители на МВР, което стартира днес в Смолян. Той приветства участниците в турнира и изрази задоволство от факта, че служителите в министерството активно спортуват и поддържат добра физическа форма. “Радвам се, че сте се събрали тук като приятели и се надявам, че ще се разделите като още по-големи приятели”- каза главният секретар на участниците в първенството. Той благодари на организаторите на първенството, както и на домакините и подчерта, че е предизвикателство такава проява да се реализира в момент на сериозна икономическа криза.
По-късно на среща със състава на ОД МВР – Смолян главният секретар заяви, че ръководството на министерството очаква повече инициативност и по-голяма активност в борбата с престъпността.  Служителите на дирекцията трябва да проверят произхода на капиталите, вложени в построяването на многобройните нови хотели в КК “Пампорово”, както и на други по-големи частни обекти в област Смолян. Главен комисар Георгиев отбеляза, че е нужно да се засили работата за противодействие на разпространението на наркотичните вещества, отново най - вече в КК “Пампорово”. Тези очаквания към смолянската дирекция главният секретар сподели и пред медиите на провелия се след срещата брифинг.

Водещи новини

Времето