36-годишен мъж, укривал противозаконно отнет автомобил, е задържан от служители на ОДМВР-София

36-годишен мъж, укривал противозаконно отнет автомобил, е задържан от служители на ОДМВР-София

В гаража на частната фирма, в която той е съдружник, е открито незаконно оръжие

Криминалисти от ОДМВР-София и РУМВР-Костенец извършиха двудневни проверки на територията на Костенец след получена информация за укриване на противозаконно отнет автомобил.
Вчера служителите проверили гараж, ползван от Б.Б. /36 г./ от Костенец, там открили лек автомобил “Фолксваген Пасат”. В хода на разследването станало ясно, че колата е открадната през май м.г. от столичния ж.к. “Младост 1” и е обявена за общодържавно издирване. Установено било също така, че регистрационните табели отговарят на лек автомобил “Форд Ескорт”, собственост на столичанин. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което возилото е иззето.
Днес полицаите проверили склад за резервни авточасти, собственост на частна фирма, в която Б.Б. бил съдружник. В специално пригодено хранилище криминалистите открили пистолет със заглушител, без номера и отличителни белези, с пълнител – 6 патрона и един в цевта. В помещението са намерени гилза и проектил.
Б.Б. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство и за незаконно притежание на оръжие.
Материалите от двата случая са докладвани на прокуратурата и под нейно ръководство продължава провеждането на процесуални действия по разкриване и доказване на престъпната дейност на задържания.
 

Времето