Министър Цветанов: Новата сграда на Първо РУ-Варна отговаря на изискванията и условията, при които трябва да работят униформените

Министър Цветанов: Новата сграда на Първо РУ-Варна отговаря на изискванията и условията, при които трябва да работят униформените

Построената за рекорден срок сграда на управлението бе тържествено открита днес

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов откри новата сграда на Първо РУ във Варна. На тържеството присъстваха областният управител Данчо Симеонов, кметът на града Кирил Йорданов, председателят на ГЕРБ – Варна и народен представител Павел Димитров, контраадмирал Пламен Манушев – началник Щаба по подготовката на ВМС,  представители на правораздавателните институции, бизнесмени и други официални лица.
Колеги, благодаря ви за всичко, което правим. Благодаря ви, че ви има и че работим заедно и като един юмрук ще ударим организираната престъпност - каза министър Цветанов пред присъстващите полицаи. Той подчерта, че новата сграда отговаря на изискванията и условията, при които трябва да работят униформените.
Трудно е да бъдеш служител на МВР, не само заради финансовата криза и естеството на работа, но и заради това, че усилията не са платени по заслужения начин – допълни в словото си министър Цветанов.
Той благодари на варненци за търпението при проведените операции на МВР в града и гарантира, че служителите във Варна ще положат всички усилия за осигуряване на спокойствието на туристите през наближаващия летен сезон.
Варненският и Великопреславски митрополит д-р Кирил освети сградата. Над нея за първи път под звуците на химна на Република България, изпълнен от оркестъра на ВМС, се издигна националният трибагреник.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов и директорът на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров прерязаха лентата на 5-етажната сграда и пожелаха успех на полицаите.
Сградата на Първо РУ е изградена за рекордно кратък срок. Първата копка бе направена през март 2008 г. Днес тя е напълно изградена от Главболгарстрой и оборудвана по съвременните изисквания за работата на служителите на реда. В нея има подземен паркинг, стрелбище, фитнес-зала, зали за обучение и заседателни зали, както и 90 кабинета за полицаи и разследващи полицаи. Инвестицията е за около 4 млн. лв.

Времето