Двама криминално проявени са задържани в момент на взлом на пощенска станция

Двама криминално проявени са задържани в момент на взлом на пощенска станция

Операцията е проведена от служители на ОДМВР-Пловдив под ръководството на районната прокуратура-Карлово по образувано досъдебно производство. За 24 часа са задържани и други двама мъже, чиято съпричастност към престъплението се установява

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Акцията на служители ОДМВР-Пловдив, под ръководството на   Районна прокуратура – Карлово, е реализирана по образувано досъдебно производство. След като криминалистите събрали данни, че се подготвя кражба от пощенската станция в с. Розино, сградата била поставена под полицейско наблюдение. Тази нощ служителите на реда изчакали приближаването на двама мъже - Ф.П./29г./ и С.Д./42г./ от Карлово и докато опитвали да разбият вратата към входа на помещение, в което се съхранявал сейфът на пощенската станция, белезниците щракнали на ръцете им. При последвалите процесуални действия от тях са иззети горелка, инструменти и  ръкавици, извършени са претърсвания и в жилищата им. Установено е, че карловчаните поддържали връзка с Н.А./37г./ и С.В./47г./ - жители на Хисаря, чиято съпричастност към престъпната дейност се установява. Те са известни на полицията, задържани са за 24 часа, а на адресите им в курортния град са намерени множество инструменти и вещи.
На Ф.П. и С.Д. са повдигнати обвинения за опит за кражба по чл.196, ал.1, т.2 от НК, наложена им е 72-часова мярка “задържане под стража”.

 

 


 

Времето