Министерството разчита на младите хора, които се обучават в Академията на МВР

Министерството разчита на младите хора, които се обучават в Академията на МВР

Заместник-министър Павлин Димитров поздрави академичния състав и курсантите в навечерието на 24 май. Част от празника беше откриването на камерна изложба живопис „Непознати картини” от фонда на Музея на МВР

Вие сте носители на нова визия, на ново отношение към проблемите на обществената сигурност. Пред всички нас стои предизвикателството да изпълняваме ангажиментите, които страната ни има като член на европейското семейство. И вашият принос в този процес е от голямо значение. С тези думи заместник-министърът на вътрешните работи Павлин Димитров се обърна към курсантите във висшето училище на МВР. Той поздрави и техните преподаватели в навечерието на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.
България получава високи оценки за постигнатите резултати в реализирането на един от водещите приоритети на правителството – присъединяването към шенгенското пространство, подчерта заместник-министърът. Той добави, че доброто познаване на отговорностите на страната ни като член на ЕС и на темата Шенген са неразделна част от подготовката на курсантите в академията.
За 24 май преподаватели, курсанти и служители на академията бяха наградени от името на министър Цветанов и ръководството на министерството. Част от празника беше откриването на камерна изложба живопис „Непознати картини” от фонда на Музея на МВР.

Водещи новини

Времето