Във Варна е задържана организирана престъпна група – допълнителни подробности

Във Варна е задържана организирана престъпна група – допълнителни подробности

Членовете й скимирали банкови сметки и подправяли кредитни карти

Специалираната операция на антимафиотите  от ГДБОП, колегите им от звената в Пловдив и Варна и полицаи от двете областни дирекции стартирала в Пловдив, където  започнало разследване на организирана  престъпна група за скимиране на банкови сметки и подправяне на кредитни карти с цел използването им в магазинната мрежа в страната.
Полицейските действия продължили днес във Варна. На кръстовището на улиците “Стефан Караджа” и “Македония” в морската столица са задържани четирима от Пловдив – С.П./35г./ - осъждан в Австрия, известен у нас за кражби и отнемане на МПС, А.С./32г./ -  с над 30 кражби и грабежи, Д.М./29г./ - известен за измама, и Д.Д./23г./- познат на органите на реда за шофиране след употреба на алкохол.
По време на операцията са иззети пет лаптопа, много подправени кредитни карти и многобройни луксозни вещи. У двама са открити фалшиви лични карти – с техни снимки, но с чужди имена. Процесуално-следствените действия продължават и в момента. На пет адреса в Пловдив и три във Варна претърсванията продължават. Материалите се докладват на Окръжна прокуратура в Пловдив.  Образувано е дознание. Четиримата мъже са задържани  за 24 часа.

Времето