Антимафиоти разкриха организирана престъпна група за търговия с наркотици в Плевен

Антимафиоти разкриха организирана престъпна група за търговия с наркотици в Плевен

Около килограм амфетамин и различни количества други наркотици са иззети от членове на групата “Братята”

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Специализирана полицейска операция за противодействие на разпространявмането на наркотици предприели вчера антимафиоти от  териториалното звено на ГДБОП в Плевен. Процесуално-следстевните действия в Плевен са планирани в рамките на досъдебно производство. Вчера следобед, в района на автогарата в областния град спецполицаите задържали плевенчанина Б.Г./31г./, неосъждан, досега неизвестен на органите на реда. При обиска у нега са намерени и иззети около килограм амфетамин, четири мобилни телефона и 200 лв.Според предварителната информация Б.Г. е смятан за основен дилър на различни наркотици, осигурявани от групата и търгувани основно на териториятана областния град.
По-късно, от дома му в к.»Сторгозия» антимафиотите намерили и плик със суха тревиста маса, реагирала при наркотеста на марихуана, пакетче и топче хероин, пакет с подготвени самозалепващи се пликчета, електронна везна и четири опаковки   със семена /видът им предстои да бъде установен/.
В апартамент в същия квартал, обитаван от Т.П./29г./ - сочен за лидер на групата, полицаите иззели домашна видеотехника, мобилни телефони, 560 лв.. Иззета е и лека кола «Фолксваген Голф 4». За него се знае, че е осъждан три пъти, известен на органите на реда. От друго негово жилище – в кв.»Крали Марко» са иззети два плазмени телевизора и компютърна конфигурация. Претърсен е и домът на брат му Л.П./25г./ на ул. «Самуил», където са намерени 40 топчета кафяво прахообразно вещество, реагирало на хероин, 40 топчета амфетамин, пакетчета с бяло прахообразно вещество, елекронна везна. Оттам са иззети и ръчен часовник, дамски накити, плазмен телевизор, мобилен телефон, ДВД-устройство и над 1000 лв. Братът Л.П. също е известен на органите на реда, осъждан е два пъти. В неговото жилище е задържан и криминално проявеният Р.Х./34г./-Чачо, с пет присаъди, който е бил обявен за национално издирване в края на април т.г. за престъпление по чл. 155 ал.5 т.1 от НК- за склоняване към проституция.
От жилище, обитавано от друг член на групата З.З./26г./ полицаите иззели плазмен телевизор. И той е криминално проявен – със 7 заявителски материала и 6 присъди.В същия квартал е атакуван и обитавания от З.И.-Хари Гроба /26г., криминално проявен и осъждан/ апартамент, където е открита електронна везна.  От В.Г. /34г./, и той известен на полицията и осъждан, е иззет автомобил «Фолксваген Голф 3». Претърсване е предприето на още два адреса.
Седмина са задържани за 24 часа – Б.Г., Т.П, Р.Х. В.Г.,З.И., Т.Т./21г./ и непълнолетен, всички от Плевен. Последните двама досега не са познати на служителите на МВР, не са осъждани. Предстои да бъде поискано удължаване на мярката им за задържане на 72 часа. По случая е образувано досъдебно производство по чл.321 вр.с чл.354 а.
Антимафиоти уточняват, че различни членове на групата са попадали в полезрението на служителите през годините назад, но в този състав престъпното сдружение е наблюдавано от около половин година до пристъпването към арестите им вчера. Четиримата криминално проявени са известни на органите на реда за престъпления, свързани с притежаване и разпространение на наркотици и са осъждани за това.
Процесуално-следствените действия продължават. Предстои да бъде изяснен произходът на иззетите скъпи лични вещи –домашна техника и автомобили, за които се предполага, че са купувани с пари от извършваната престъпна дейност.

Времето