Двама видинчани са задържани за грубо нарушение на обществения ред и оказана съпротива на полицейски служители

Двама видинчани са задържани за грубо нарушение на обществения ред и оказана съпротива на полицейски служители

Инцидентът е станал снощи на централния площад в града

На 25 май в 19.15 часа в полицията е получен сигнал за нарушаване на обществения ред в района на площад “Бдинци” – млад мъж безцеремонно управлявало лек автомобил “Киа” в пешеходната зона пред множеството граждани, които очаквали пристигането на абитуриенти за тържество. На мястото незабавно пристигнали полицейски служители и отдали устни разпореждания за проверка на лични документи и документи на МПС. Група младежи отказали да изпълнят полицейските разпореждания, отправили заплахи и обиди към униформените, започнали да ги дърпат и да им нанасят удари с ръце и крака. За овладяване на ситуацията, след неколкократни устни предупреждения, полицейски служител произвел два предупредителни изстрела във въздуха. На мястото пристигнали допълнителни полицейски сили, в районното управление са доведени петима. С полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани видинчаните  И.М./21г./-управлявал колата в пешеходната зона и А.М./28г./. Около 22.25 часа,  по УБДХ допълнително е задържан и видинчанинът А.К./32г./ за проява на дребно хулиганство пред сградата на полицията по повод задържането на предишните двама.
Четирима полицаи, реагирали първоначално на сигнала, са прегледани в ЦСМП, установено е, че нямат травматични увреждания. Единият е с порезна рана на пръста на лява ръка след като паднал върху стъкла. На друг служител са скъсани две копчета от униформата. По време на инцидента няма пострадали граждани.
Работата по случая продължава, както и издирването на още четирима, избягали от мястото на инцидента, за които също има данни за грубо и арогантно отношение спрямо граждани.

Времето