Семейство лихвари е задържано в стралджанското село Зимница

Семейство лихвари е задържано в стралджанското село Зимница

Двамата съпрузи са задържани при специализирана полицейска операция “Алчния”, проведена тази сутрин като продължение на операцията “Кредиторите”

Пресцентърът предоставя видеоматериал!

Спецакцията е реализирана след образувано досъдебно производство  срещу М.А./35 г./ от с. Зимница, криминално проявен за кражби и осъждан. Тя е проведена под прякото наблюдение на Окръжна прокуратура-Ямбол и е следствие на продължително разследване на лица, занимавали се с незаконна лихварска дейност. Така те достигнали до М.А./35 г./ и неговата съпруга М.В. /31 г./. Рано тази сутрин полицаите атакували дома им в с. Зимница, откъдето са иззети тетрадки и списъци на длъжници, 40 договора за заем, 30 дебитни карти, разписки за приети дебитни карти, лични карти и удостоверения за раждане на длъжници.
Установено е, че М.А. примамвал за свои клиенти жители на селото и им отпускал кредити срещу висока лихва. При получаване на парите длъжниците подписвали договор, като в част от документите като заемодател била вписана съпругата на 35-годишния.
Двамата са задържани за 24 часа в полицейския арест, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 252 от НК, работата по документиране престъпната им дейност продължава.

Времето