Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения в столицата

Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения в столицата

Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения е проведена тази нощ на територията на столицата. Целта на акцията- проверка на самоличността на посетителите, установяване на непълнолетни, проституиращи, разпространители на наркотични вещества и обявени за издирване. Предмет на проверката е било и спазването на режима на работа и работното време в посочените заведения, начина на охрана и осъществяването на пропускателен режим.
В операцията са участвали  общо 72 служители от РУП-СДВР,  от ПБС-СДВР  и служител на ТД НАП-София. 
Проверени са общо 46увеселителни заведения, 12 компютърни клубове и зали за хазарт, хотел, а също и районите на 14 столични училища,  4 места в района на стадион “Локомотив”, където се събират криминално проявени.
Проверени са 233 - ма, от тях 11 са били без документи за самоличност, 9-ма – непълнолетни. Установени са  11 криминално проявени.
При проверките не са установени обявени за общодържавно издирване, пласьори или зависими от наркотици.
В хода на операцията в Пето РУ-СДВР е доведена и задържана за 24 часа 27-годишна проституираща. Съставен й е протокол за полицейско разпореждане на основание  чл. 56 от ЗМВР.
При проверка на нощен бар на бул “България” е установен марков алкохол с невалиден акцизен бандерол. Съставен е констативен протокол от служители на четвърто РУ-СДВР. В хода на проверката е установена липсата на удостоверение за категоризация и трудови договори на персонала, за което управителят на заведението е  призован в управлението да представи документите.
По време на операцията са съставени 11 акта по чл. 6 от ЗБДС и 9 акта по чл. 45 от ЗЗД.
В хода на проверките са съставени 5 констативни протокола на управители на питейни заведения за липсващи документи, свързани с извършването на търговска дейност.