Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, рекет и изнудване

Неутрализирана е престъпна група, занимавала се с наркоразпространение, рекет и изнудване

Операцията е проведена от служители на ГДБОП под ръководството на прокурори от Софийска окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура

Специализирана операция за неутрализирането на организирана престъпна група проведоха тази нощ служители на ГДБОП и областната дирекция на МВР – София под ръководството на ВКП. Групата се занимавала с широк спектър от престъпни деяния – наркоразпространение, силови действия, рекет и принуда. Групата е ръководена от криминално проявен с прякор Йоско, който е обявен за издирване. В хода на разследването се проверяват и данни за извършени и други тежки престъпления. Част от задържаните тази нощ лица имат богати криминални регистрации. В.С. /36 г./ - за измами, принуда, причинена телесна повреда на представител на орган на властта. Г.Г. – Скинаря /28 г./ е записал в биографията си кражби, телесна повреда и грабеж. Й.Й. /20 г./ - Дани Малкия, е осъждан за телесна повреда. Задържани са още Б.Ц., Н.Р. – Кокошката, К.Т. – Кърлежа, а в Бургас – И.И.
Операцията е проведена на територията на София и Костинброд. В хода й са извършени претърсвания на повече от 10 адреса. Открити са наркотици, оръжие, автомобили, собствеността и произходът, на които се изясняват, документи, които имат отношение към досъдебното производство, разпитани са свидетели.
Действията по разследването продължават.