Криминалисти от Велики Преслав предотвратиха телефонна измама

Криминалисти от Велики Преслав предотвратиха телефонна измама

В резултат на бързите им действия е задържан 41-годишен, опитал да вземе от възрастна жена 700 лева по класическата схема – причинена от дъщеря й „катастрофа със загинал човек”

Вчера около 12.10 часа гражданин сигнализирал за опит за измама. На стационарния телефон на 62-годишна жена от Велики Преслав се обадил непознат. Той обяснил, че дъщеря й е причинила пътен инцидент със загинал човек. Мъжът се представял с имената “Иванов” и “Илиев” и я инструктирал да не прекъсва връзката. Възрастната обаче се усъмнила, с помощта на гражданина успяла да се чуе с дъщеря си и се убедила, че тя не е задържана.
Веднага след подадения сигнал в дома й били изпратени полицейски служители. В това време тя продължила „преговорите” с измамника. След като разбрал, че разполага със 700 лева, той й определил среща с “Илиев”, за да предаде парите. Жената изпълнила нарежданията и се отправила към уговореното място. Срещнала се с мъж, който се представил за Илиев и докато говорел по мобилния си телефон, взел парите. В този момент белезниците щракнали на ръцете му. Установена е самоличността му - 41-годишният С.Г. от Шумен. Той е задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство по чл. 209 във връзка с чл. 18 от НК.

Водещи новини

Времето